Genom att använda denna webbplats, godkänner ni vår användning av cookies för analys och personifiering av innehåll. Close Läs mer

den 10 februari 2015

EG köper detaljhandelsexperten Medius Dynamics

EG-koncernen köper det svenska konsultbolaget Medius Dynamics. Genom köpet blir EG Sverige ännu starkare inom affärssystem för detaljhandel och en av Sveriges tre största leverantörer av Microsoft Dynamics-lösningar. Efter köpet uppgår den årliga omsättningen i EG Sverige till 300 miljoner kronor.

Stefan Fleron blev VD för EG Sverige i samband med förra årets förvärv av Tacticus som är experter på logistik och produktion.

– Medius Dynamics har en tyngd och en kompetens inom detaljhandel som passar EG perfekt. Det betyder att vi nu har marknadens mest kompletta lösningsportfölj till denna bransch. Våra retail-kunder vill ta ett samlat grepp om sina utmaningar och kunna effektivisera alla led i värdekedjan – hela vägen från planering och allokering via producent till den bästa användningen av butikshyllor och integration med webbshopen, säger Stefan Fleron.

För kunderna innebär uppköpet större tillgänglighet. De över 40 medarbetarna på Medius Dynamics blir en del av EG Sverige som sedan tidigare har över 150 anställda i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Kunderna kommer att se fler konsulter och en större närvaro på den svenska AX-marknaden – framförallt i Stockholmsområdet där vi blir betydligt starkare. Samtidigt har Medius Dynamics också stor kompetens inom tillverkningsindustri som passar naturligt med köpet av Tacticus, säger Stefan Fleron.

Medius Dynamics säljs av Medius Group där Markus Gerdien är styrelseordförande.

– För att ännu tydligare kunna fokusera på elektronisk fakturahantering, där vi idag är en av de ledande globala aktörerna väljer vi att sälja Medius Dynamics AB. Jag är dessutom övertygad om att Medius Dynamics utveckling kommer att accelereras ytterligare som en del av EG, samtidigt som både kundvärde och möjligheter till utveckling hos personalen ökar, säger Markus Gerdien styrelseordförande i Medius Group.

Stärkt position i Skandinavien

– Medius Dynamics passar perfekt med vår nuvarande verksamhet. Nu täcker vi in detaljhandelns behov hela vägen oavsett om det handlar om våra point-of-sale-lösningar ute hos kund eller med affärssystem i deras datacenter. Vi är där hela vägen, också när vi går i drift med våra lösningar inom hosting och infrastruktur, säger Leif Vestergaard, CEO för EG.

– Vi har en klar ambition att växa i Skandinavien och samtidigt utveckla vårt branschfokus ännu mer. Här passar Medius Dynamics och deras medarbetare väl in och nu kan vi förse svenska företag med heltäckande IT-lösningar som stöder deras verksamheter, fortsätter han.

Ytterligare information:

Leif Vestergaard, CEO på EG
Tlf.: +45 2060 9748 (sekretær Dorrit Larsen)
E-post: leif.vestergaard@eg.dk

Stefan Fleron, VD på EG Sverige
Mobil: 070-518 56 63
E-post: stefan.fleron@egtacticus.se

Om Medius Dynamics

Medius Dynamics är ett fristående bolag inom Medius-gruppen som grundades 2001. I 2014 hade Medius Dynamics en omsättning på 67 miljoner kronor och kontoren finns i Stockholm, Eskilstuna och Linköping. Bolaget har i dag 42 anställda – framförallt AX-konsulter – och levererar IT-lösningar till detaljhandel, tillverkningsindustri och tjänsteföretag.

Fakta om EG

Bakgrundsmaterial, t.ex. lista över uppköpta företag, nyckeltal, personporträtt och bilder, finns på www.eg.se/press.

 

Share Share Share Share Share Share
Svenska (Switch language)
Search