22. november 2016

EG får ny koncernchef

EG får en ny CEO den 1 november när Mikkel Bardram ersätter Leif Vestergaard. Styrelsen önskar att påskynda utvecklingen inom bolaget. Leif Vestergaard slutar efter 12 år i rollen som CEO på EG, men fortsätter som rådgivare för EG:s styrelse.

Efter noggranna förberedelser genomför EG:s styrelse nu ett ledarbyte. Satairs nuvarande CEO, 39-årige Mikkel Bardram ersätter Leif Vestergaard som CEO för EG. Erik Kaae, som är COO inom bolaget, tar tillfälligt över den dagliga driften tills Mikkel Bardram tillträder den 1 november. Leif Vestergaard har lett EG i 12 år och kommer framåt att fungera som rådgivare för EG:s styrelse.

"Leif Vestergaard har lett EG till en stark position på den nordiska marknaden. Under hans ledning växte intäkterna från knappt 900 miljoner danska kronor till cirka 2 miljarder danska kronor och han lämnar ett EG med en stark grund för att ta nästa steg i företagets utveckling. Styrelsen vill tacka för en oerhörd insats, både professionellt och personligt", säger EG:s styrelseordförande Klaus Holse.

Han fortsätter: "Styrelsen anser dock att det är rätt tidpunkt för förnyelse inom EG:s ledning. Vi har också funnit en mycket stark profil för att fylla den krävande rollen som Leifs efterträdare. Vi ser Mikkel Bardram som rätt ledare att ta EG in i nästa utvecklingsfas. Vi har ett tydligt fokus på att påskynda utvecklingen av bolaget och bygga vidare på branschkunskap och kundförståelse, något som utmärker EG. Jag är övertygad om att Mikkel, tillsammans med det starka team som våra befintliga medarbetare utgör, kan uppnå de mål vi har satt för bolaget."

Mikkel Bardram har kvalificerat sig till posten på EG genom goda resultat och ledaregenskaper inom Satair Group. Han kombinerar en stark ledarmässig genomslagskraft med en gedigen IT-bakgrund från bland annat McKinsey & Company, Novozymes och MAS/IBM. Dessutom har Mikkel Bardram omfattande internationell erfarenhet som ledare och rådgivare.

"EG har goda förutsättningar för att bistå sin stora nordiska kundgrupp att skapa affärsnytta genom digitalisering. Jag ser fram emot den kommande uppgiften och att arbeta med 1 800 nya kollegor", säger Mikkel Bardram. Under hela min karriär har jag arbetat med att förändra och utveckla bolag med hjälp av teknologi, både som ledare och som leverantör. Det som blir nytt för mig är att arbeta med en fokuserad strategi i ett bolag som ägs av en kapitalfond. Därför ser jag fram emot att tillträda tjänsten som CEO på ett av Skandinaviens ledande IT-bolag."

De senaste 12 åren har EG varit börsnoterat och haft två kapitalfonder som ägare. Tillväxten har skett både organiskt och genom uppköp och EG kommer att fortsätta i denna riktning.

"Jag har haft en fantastisk resa på EG och bolaget har varit en mycket stor del av mitt liv under många år. Det är med stor stolthet som jag lämnar över ett bolag med så mycket potential och jag önskar Mikkel Bardram samt alla vänner och kollegor på EG lycka till i framtiden", säger Leif Vestergaard." Han kommer att fortsätta som rådgivare till EG:s styrelse.

Ytterligare information:

En personprofil på Mikkel Bardram är bifogad i detta utskick.

Ytterligare frågor –vänligen kontakta:

Klaus Holse | Styrelseordförande, EG
Telefon: +45 2326 0000| E-mail: Klaus.holse@simcorp.com

Lars Björn Helgestad | Kommunikationschef, EG
Telefon: +45 6193 2079| E-mail: Labjh@eg.dk

Fakta om EG

Bakgrundsmaterial– lista över uppköpta verksamheter, nyckeltal, personporträtt m.m. – kan hämtas på www.eg.se/press.