01. mars 2017

EG förvärvar Notaplan

It-serviceverksamheten EG har idag förvärvat företaget Notaplan och koncernen utökar därmed den växande familjen av marknadsledande branschlösningar. Notaplan levererar en komplett it-lösning till fordonssektorn och är med sex Gazelle-utmärkelser i bagaget den ledande leverantören till bilbranschen i Norge och i Danmark. Nu är siktet inställt på den svenska marknaden.

Marknadens ledande leverantör av affärssystem för administrativa uppgifter och processer i fordonssektorn blir nu en del av Skandinaviens ledande it-serviceverksamhet. Notaplan och de 19 medarbetarna fortsätter verksamheten som en självständig enhet bland EG:s branschlösningar i molnet under namnet EG Notaplan. Båda parter förväntar sig att den nya konstellationen kommer att ge extra skjuts åt tillväxten i hela Skandinavien.

”När vi går in i en ny bransch är syftet alltid att kunna leverera marknadens bästa lösning, och den strategin lever vi upp till i och med köpet av Notaplan. Det är en erfaren och kompetent organisation med fingret på pulsen vad gäller de processer som kan optimeras och styras i fordonsbranschen. Notaplan levererar dessutom en modern produkt som är enkel för kunden att använda, så vi förväntar oss definitivt kunna fortsätta den fina tillväxt företaget har levererat under de senaste åren," säger Jesper Andersen, avdelningschef för EG Business Ready Solutions.

Framgång baserat på praktisk erfarenhet

En väsentlig faktor i Notaplans tillväxt har varit den djupgående kunskapen om branschen, som innebär att it-lösningarna utvecklas med utgångspunkt i konkreta arbetsgångar på en vanlig verkstad. Denna metod stämmer väl överens med EG:s övriga branschlösningar och Notaplan kommer att fortsätta sin produktutveckling i nära samarbete med kunderna som en del av EG-koncernen. Den största förändringen blir att Notaplan nu får en professionell organisation i ryggen, som bland annat kan bidra till att man når ut till nya kunder.

”Vi har under en tid funderat på hur vi ska få tag på rätt investerare, innan vi når den punkt då vi inte kan uppnå det önskade resultatet utan att tillföra externa resurser. Jag tycker att vi nu har hittat en lösning som ger både Notaplan och våra kunder de bästa tillväxtmöjligheterna i framtiden. För oss är det en genväg till tillväxt och jag förväntar mig att vi redan från dag ett kan dra nytta av att vara en del av en av Skandinaviens största it-koncerner," säger Esge Christensen, vd för Notaplan.

Tillväxt på exportmarknader

Även om Notaplan är ett danskt it-företag så har lösningen av historiska orsaker också ett stadigt grepp om den norska fordonsbranschen och man har precis gett sig in på den svenska marknaden. EG:s avdelningschef Jesper Andersen förväntar sig goda möjligheter till expansion, eftersom Notaplan nu blir en del av en väletablerad försäljnings- och marknadsföringsorganisation tvärs över EG:s kärnmarknad i Skandinavien.

”Hos EG har vi större resurser och ett relevant nätverk, så att vi kan öppna dörrar för Notaplans produkter i hela Skandinavien. Notaplans lösning passar in perfekt i vår portfölj av branschlösningar, och vi har arbetat upp många års erfarenhet just i att integrera nya it-lösningar tvärs över vår organisation. Detta gäller den kommersiella delen såväl som kundservice och support,” säger Jesper Andersen, avdelningschef för EG Business Ready Solutions.

EG Notaplan blir nu en del av EG:s avdelning för ”Business Ready Solutions” som består av en rad färdiga affärssystem i molnet till specifika branscher, exempelvis hantverkare, advokater och läkare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Avdelningschef, EG, Jesper Andersen

E-postadress: jesper.andersen@eg.dk, telefon: +45 7260 1207

Verkställande direktör, Notaplan, Esge Christensen

E-postadress: esge@notaplan.dk, telefon: +45 7672 0002

Om Notaplan

Notaplan utvecklar it-lösningar till fordonsbranschen och är det ledande systemet för administrativa processer på bilverkstäder i Norge och Danmark. Lösningarna är baserade på praktisk erfarenhet från fordonsbranschen. Verksamheten har upplevt stor tillväxt och har fått sex Gazelle-utmärkelser. De 19 medarbetarna är fördelade på kontor i Grindsted och Ålborg i Danmark, Gjøvik i Norge och Stockholm i Sverige.