EG köper danska Prosedo ApS
05. november 2020

EG köper danska Prosedo

Förvärvet stärker EG som leverantör av intelligent programvara för bostads- och fastighetsförvaltning i Danmark.

− Prosedo har växt kraftigt under de senaste åren och det unika fastighetssystemet ProBo har nu 115 000 användare, vilket har imponerat på oss. Prosedo skapar fördelar för sina kunder med en intuitiv standardlösning som hanterar specialiserade processer, och det är en lösning som passar riktigt bra in i EG:s befintliga produktportfölj, säger Mikkel Bardram, CEO för EG och tillägger:

− Kombinationen av Prosedo och EG gynnar både EG:s och Prosedos kunder när vi med gemensam kompetens nu kan fokusera ännu mer på bostads- och fastighetsmarknaden med ett bredare produktutbud.

In English: EG acquires Prosedo

− ProBo är en flexibel och skalbar programvara med självbetjäning som smidigt löser de praktiska vardagsuppgifterna på alla nivåer och sparar tid för kunderna. Prosedo förstår kundernas behov utifrån ingående branschkännedom, säger Jesper Andersen, EVP och divisionschef hos EG.

ProBo anpassar kommunikationen efter om man är administratör, ägare, hyresgäst, medlem, vicevärd eller styrelsemedlem. De 115 000 användarna använder lösningen för bland annat säker e-post, godkännande av bilagor, delning av dokument, överblick över ekonomi, ID-legitimering och digitala underskrifter. Användarna har tillgång till dynamiskt innehåll på plattformen dygnet runt via sin egna individuella instrumentpanel.

− EG har funnits på bostads- och fastighetsmarknaden sedan 1990 och levererar redan ERP-lösningarna EG Bolig och EG Strato till både större och mindre bostads- och fastighetsförvaltare, berättar Jesper Andersen, som tillägger att ProBo integreras med EG Bolig:

− Vi ser verkligen fram emot att få dela kunskap och arbeta tillsammans med nya duktiga kollegor från Prosedo. Genom att dra nytta av varandras erfarenheter kommer vi framöver att kunna erbjuda kunderna ännu starkare administrationslösningar.

Både ledningen och medarbetarna i Prosedo fortsätter som en del av EG:s boendedivision inom EG A/S.

− Det är ett mycket genomtänkt val. Vi ville hitta rätt partnerskap. EG är rätt ägare med en stark ställning och 30 års erfarenhet inom branschen. Vi har samma värderingar och fokus på att leverera framtidens programvara som skapar värde och hög kundnöjdhet, säger Flemming Nielsen, CEO för Prosedo.

EG övertog Prosedo ApS den 2 november 2020. Säljare och köpare är överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 400 medarbetare. Företagets arbete utgår från över 20 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara åt över

21 000 kunder inom privat och offentlig sektor.
 

Om Prosedo ApS

Prosedo levererar digital fastighetskommunikation till fler än 3 500 fastigheter via ProBo, som sammankopplar all kommunikation om fastigheten på ett ställe. Prosedo grundades 2010 och har kontor i Frederiksberg i Köpenhamn. Läs mer på www.prosedo.dk
 

Kontakter för mer information

Mikkel Bardram, CEO, EG A/S, +45 2922 6548 / mibar@eg.dk

Flemming Nielsen, CEO, Prosedo ApS, +45 2243 0342 / flemming@prosedo.dk