Ekonomistyrning

Effektivisera din rapportering

För att kunna fatta kloka affärsbeslut måste du ha tillgång till de färskaste och mest relevanta siffrorna. Men slösa inte tid på att försöka sammanställa dem manuellt från kalkylblad, e-postmeddelanden och avstämningsmöten. Med EG:s ekonomistyrningslösningar kan du snabbt och enkelt få ordning på alla dina ekonomiska data.

Kontakta oss för ett samtal om dina behov

Effektivisera din rapportering

 • Legal konsolidering
 • Budgetering och prognoser
 • Aktivitetsbaserad kostnadskalkylering
Tillbaka
Nästa

Stäng böckerna snabbt och effektivt

Sitter du med tungrodda manuella processer inför bokslutet?

EG kan hjälpa dig standardisera och automatisera företagets redovisningsrutiner.

Om du bryter ner uppgifterna i en strukturerad process så skapar du översikt. Samtidigt blir det de inrapporterande enheterna som själva ansvarar för sina siffror. Det ger en tydlig rollfördelning så att du kan avsluta dina månads-, kvartals- och årsredovisningar snabbare och effektivare.

Snabbare och proffsigare årsredovisningar
Är du frustrerad över att årsredovisningen blir försenad därför att den ska gås igenom så många gånger?

Det kan ta lika lång tid att utarbeta, kontrollera och ändra siffror och text som att göra klart själva redovisningsdelen. Dessutom ingår ofta manuella moment som medför en stor felrisk.

EG kan hjälpa dig effektivisera och automatisera processen så att du kan ta fram en professionell och riktig årsredovisning på bara 15–20 dagar.

Vill du veta mer?

Effektiva budgetprocesser gör dig redo att anta utmaningen

EG:s budget- och prognosverktyg gör att du alltid har ordning på dina data så att du snabbt kan agera om utvecklingen tar en oväntad riktning.

Den snabba och flexibla budgeteringen gör att siffrorna kan gås igenom oftare och att genomgången blir mindre omfattande. Det gör i sin tur att prognoserna blir mycket mer relevanta och användbara för medarbetarna.

Med exakta och dynamiska prognoser som bygger på historiska data kan du se trender och förutsäga framtida efterfrågan så att du kan optimera resursplanering och materialdisponering inom verksamheten.

Vill du veta mer?

Vilka produkter och kunder skapar störst värde åt ditt företag?

I takt med att verksamheten växer och anpassar sig till förändringar på marknaden är det viktigt att hålla koll på vilka produkter och kunder som bidrar mest till företagets framtida resultat.

EG Activity Based Costing hjälper dig bortse från traditioner och magkänsla och istället ta reda på var du verkligen tjänar pengar och vilka områden som kan nedprioriteras eller fasas ut.

Du kan testa olika scenarier och analysera kostnaderna med hjälp av parametrar som inte finns med i traditionell ekonomistyrning. Till exempel kan du få svar på frågor som ”Vad kostar ett säljmöte med en kund om en viss produkt?” eller ”Hur kan vi öka lönsamheten genom att påverka kundernas beteende?”

Enligt våra kunder leder aktivitetsbaserad kostnadskalkylering till förändringar av dagliga arbetsprocesser och rutiner. Det gör att ekonomiavdelningens bidrag till resten av organisationen ökar väsentligt.

Vill du veta mer?

Rådgivning, lösningar och it-tjänster

 • Rådgivning
 • Affärssystem
 • Business Analytics
 • CRM, CEM & Collaboration
 • Application Services
 • Infrastructure Services
 • Service & Support
Tillbaka
Nästa

Kundreferenser

 • MKB

  MKB energieffektiviserar och sparar miljoner med hjälp av Qlik.

 • Höganäs

  Att Höganäs och Qlik lyckades få in så stora mängder information och funktionalitet i ett och samma system.

 • Icopal

  Icopal har med en komplett performance management-lösning från EG effektiviserat ekonomifunktionens arbetsuppgifter. Läs mer om samarbetet här.

Nyheter och artiklar

2sep
Pressmeddelande
EG köper Sonlinc A/S
Article /  Leif Håvar Kvande
Gartner: De viktigaste tekniktrenderna för 2019
Article /  Leif Håvar Kvande
"Budgetering är riktigt, riktigt gammaldags"