06. februari 2017

Rusta väljer TXT Retail och EG för Assortment Planning

TXT Retail är en innovativ leverantör av helhetslösningar inom Merchandise Lifecycle Management för detaljhandeln. Nu står det klart att Rusta har valt TXT Retail Solution för att hantera sortimentsplanering i sina varuhus i Sverige och i Norge. Projektet blir en gemensam leverans tillsammans med EG Sverige och TXT Retail.

Rusta är en detaljhandelskedja med ett brett utbud av säsongsbetonade produkter, inredning, DIY, fritidsartiklar och förbrukningsvaror. Det snabbväxande bolaget, med huvudkontor i Stockholm, har verksamhet både i Sverige och i Norge. Rusta öppnade sitt första varuhus 1986 och idag utgörs kedjan av närmare hundra varuhus. Framöver finns det planer på att expandera till nya marknader i Europa.

"Detaljhandelsmarknaden är mycket konkurrensutsatt, krävande och i ständig förändring. Vi hanterar ett brett sortiment av cirka 10 000 artiklar, varav många är säsongsbetonade. Vi är också mycket kampanjdrivna", säger Jon Elfsberg, projektledare på Rusta. "Vi valde TXT Retail för att förbättra vår förmåga att planera vårt säsongsbetonade sortiment och samtidigt kunna erbjuda lokalt anpassat sortiment i takt med vår tillväxt".

TXT Retail har en unik förmåga att möta de specifika kraven för varje enskild retailer. På så sätt kommer Rusta kunna hantera och utveckla sitt sortiment med hänsyn till ett mångsidigt produktsortiment, unika krav på varuhuslägen och ett stort kampanjfokus, samtidigt som bolaget kan utnyttja annan information såsom prognoser och tillgängligt utrymme. Möjligheten att förena sin bottom-up plan med en ekonomisk top-down plan gör att Rusta kan optimera sina lagerinvesteringar.

"TXT Retail, och deras lokala partner EG, var det bästa valet för att stödja vår verksamhetstillväxt och våra långsiktiga planer", säger Elfsberg. "Vi valde TXT Retail Solution på grund av funktionaliteten i lösningen för avancerad Assortment Planning, men även för den bredare kapacitet som finns i TXT Retails lösning, utöver vårt direkta behov inom Assortment Planning."

"Retail är en av våra viktigaste branscher. Vi möter utmaningarna inom branschen från ett helhetsperspektiv genom att erbjuda affärssystem, butiklösningar och Assortment Planning. Vi ser fram emot att samarbeta med Rusta, en av Sveriges mest välkända detaljhandlare, tillsammans med vår partner TXT Retail", säger Stefan Fleron, vd EG Sverige.

"Vi är stolta över att få arbeta tillsammans med Rusta, en visionär och snabbväxande retailverksamhet", säger Simone Pozzi, vd på TXT Retail. "TXT Retail Solution passar perfekt för dynamiska företag som har ett behov av att snabbt utveckla sina processer och system. Flexibiliteten och omfattningen av TXT Retail Solution gör det möjligt för retailers att fokusera på den mest kritiska processen och sedan utöka och optimera end to end Merchandise Lifecycle, allt i en lösning."