EG Retail skapar goda köpupplevelser

EG Retails marknadsledande IT-lösningar bidrar till den digitala transformationen av detaljhandeln och ökar kedjornas konkurrenskraft.

Våra lösningar är utformade för att bidra till sömlösa kundupplevelser, ökad försäljning, förbättrad lönsamhet och ökad kundlojalitet hos kedjans kunder.

Läs mer om våra framtidsinriktade lösningar

EG Retail erbjuder marknadens ledande IT-lösningar till detaljhandelskedjor

En Unified Commerce-lösning för den moderna konsumenten

EG Retail erbjuder en bred lösningsportfölj utvecklad tillsammans med marknadens största och ledande detaljhandelskedjor i Norden inom branscherna fackhandel, sport /mode, livsmedel- och servicehandel.

Lösningen är baserad på vår Unified Commerce arkitektur som säkerställer en konsekvent och sömlös köpupplevelse för konsumenter på tvärs över de kanaler som används under köpprocessen.

EG-Retail Instore & Self service solutions

Instore & Self service solutions

Instore & Self service solutions

Vi erbjuder marknadens ledande lösningar för butikskedjor med POS (Point of Sale), självbetjäningskassor och självskanningslösningar designade med hög prestanda och stabilitet för Nordens största detaljhandelskedjor.

Våra självbetjäningslösningar använder samma logik som i övriga lösningar baserade på vår Unified Commerce plattform så att kunden får samma erbjudanden som i övriga inköpskanaler.

Med självbetjäningslösningar ökar användarupplevelsen för kunden, personalen frigörs för att hjälpa kunder, minskade köer vid traditionella kassor och ökad lönsamhet i företaget. Många kunder förväntar sig och föredrar att handla i självbetjäningslösningar som uppfattas som flexibla.

Våra lösningar är enkla att använda, har hög prestanda och stabilitet som säkerställer att kunderna kan betjänas på bästa sätt baserat på kundens preferenser. Under utvecklingen av våra lösningar lägger vi vikt vid användarens köpupplevelse, så att det är intuitivt och enkelt att använda våra lösningar för både personal och kund i butik.

Instore-EG-Retail.jpg

EG-Retail Campaign Management Reporting

Campaign Management & Reporting

Campaign Management & Reporting

EG Retails lösningar är utformade och designade för att erbjuda kunderna det "bästa erbjudandet". Detta hanteras genom vår avancerade kampanjmotor som stödjer den alltmer komplexa kampanjhanteringen som konkurrensen inom detaljhandeln kräver.

Vår kampanjlösning erbjuder en rad kombinationer av mix and match för att differentiera kampanjer mot konkurrenter och bidra till att kampanjen särskiljer sig. Kampanjerna kan skapas centralt eller lokalt beroende på målgrupp och kedjestruktur.

Lösningen är integrerad med vår lojalitetslösning, där segmentering och kontrollgrupper kan användas för att simulera effekten av en kampanj samt för att öka kampanjens precision och konvertering. Vi har även en rapporteringslösning där man kan följa upp försäljning och kampanjutveckling i realtid.

Viktig ledningsinformation inom kategoriutveckling, logistik och kundklubb i kombination med verklig försäljning är tillgänglig för kedjan, både på huvudkontoret och i butikerna. Data lagras i en separat kub för snabb och flexibel rapportering anpassad efter kedjans behov.

Campaign-Management-Reporting-EG-Retail.jpg

EG Retail - Mobility and staff empowerment

Mobility and Staff empowerment

Mobility and Staff empowerment

Med våra mobilitetslösningar kan du ha POS på en surfplatta eller använda vår Instore App med logistikfunktioner och försäljning via en PDA eller mobiltelefon för att betjäna dina kunder. Detta ger kunderna en smidigare köpupplevelse och personalen kan interagera närmare med kunden med tillgång till information om kunden och sortimentet där kunden befinner sig i butiken.

Personal och kund kommer också att kunna komma åt kedjans sortiment i andra butiker, via e-handel eller i centrallager för att tillhandahålla bästa möjliga service för kunden och ökad konvertering i butiker och e-handel. Varor som inte är tillgängliga kan beställas för senare hämtning i butik eller levereras direkt till kunden.

Mobility-and-staff-empowerment-EG-Retail.jpg

EG-Retail eCommerce & click and collect

eCommerce & Click and collect

eCommerce & Click and collect

eHandel är en integrerad del av inköpsprocessen och en viktig integrerad del av vår Unified Commerce plattform. Vår e-handelslösning använder samma affärslogik som våra Instore-lösningar. Det säkerställer en konsekvent användarupplevelse för kunden med samma varukorg med tillhörande affärslogik som kampanj -och prisberäkning, logistikfunktioner och medlemshantering. Det minskar också underhållet av pris- och kampanjhantering hos kedjan och säkerställer att kedjan har en enhetlig profil utåt mot kunden.

Lösningen har standard-APIer som e-handels leverantören (frontend) kan integreras med. Lösningen stödjer också klicka och hämta i butik, som nästan hälften av kunderna använder sig av när de startar sitt köp på eHandeln.

eCommerce-EG-Retail.jpg

EG Retail - Loyality

Loyalty

Loyalty

Lojalitet är nyckeln till att bygga relationer med dina kunder och erbjuda mer unika shoppingupplevelser. Baserat på data och insikt om kunden kan du vara mer relevant och kommunicera med kunden på kundens villkor.

Lösningen ger möjlighet till medlemssegmentering, distribution av anpassade erbjudanden i relevanta kanaler och händelsestyrda kampanjer för att öka försäljningen. Lojalitet är integrerad med andra lösningar för EG Retail för att säkerställa den sömlösa kundupplevelsen.

Lösningen erbjuder också möjligheten till en "Min sida" som är anpassad till kedjans profil eller app där du kan kommunicera direkt med den enskilda medlemmen via mobiltelefonen med unika erbjudanden, digitala kuponger, klippkort, bonusar, medlemsöversikt och digitala kvitton.

Loyalty-EG-Retail.jpg

EG Retail Logistics & Endless Ailes

Logistics & Endless Aisle

Logistics & Endless Aisle

Logistik är en integrerad del av köpupplevelsen och bidrar till tillgänglighet till sortiment för kunden när kunden önskar, och optimering av logistikprocesser kommer att öka lönsamheten i kedjan. Rätt varor och tjänster tillgängliga för kunden vid rätt tidpunkt, i kombination med var kunden vill ha varorna eller tjänsterna levererade, är centralt i detaljhandeln.

Vi erbjuder logistiklösningar som en integrerad del av vår Unified Commerce plattform och stöder de centrala butikslogistikprocesserna som hjälper till att skapa mer kapacitet för personalen att betjäna kunder och öka tillgängligheten för varor och tjänster.

Vi har också utvecklat en avancerad lösning för "Endless Aisle" som säkerställer tillgänglighet till hela kedjans sortiment baserat på definierade algoritmer. Det ger möjlighet att erbjuda hela kedjans sortiment om det finns att tillgå från vissa andra butiker i kedjan eller via e-handel.

Lösningen kommer också att möjliggöra för tredjepartsleverantörer att erbjuda ett sortiment för kunden via kedjan. Lösningen kommer att öka konvertering i butik och på e-handel, minska kapitalbindningen och säkerställa en bättre kundupplevelse baserad på kundens preferenser och relaterat till leveranser och betalning.

Logistics-&-Endless-Ailes-EG-Retail.jpg

EG Retail - Mobile POS

EG Mobile POS

EG Mobile POS

EG Mobile POS skall bidra till ökad försäljning, bättre köpupplevelse för kunderna, och göra det enklare för butikspersonalen att ge en god kundservice. Lösningen har ett intuitivt gränssnitt som är effektivt och enkelt att lära sig.

Mobile POS är integrerat med vår nya cloud baserade betalningslösning Payment Platform som har stöd för mobila betalningar från Swish och Vipps. Mobile POS förstärker den omni-kanala köpupplevelsen med bl.a. lageruppslag och medlemshantering direkt i mötet med kunden. Lösningen är enkel att komma igång med och lämpar sig där det finns behov för en god service där kunden befinner sig, tex i pop-up stores, eller som flexibla kassapunkter eller vid externa events.

Ta kontakt med oss för att höra mer om EG Mobile POS.

Mobile-POS.jpg

EG Retail - Mobility and staff empowerment

Consumer POS

Consumer POS

EG Consumer POS är en Self Checkout applikation för medlemmar där grafik och innehåll anpassas efter respektive kedja. Applikationen laddas ner från App Store eller Google Play och ger möjlighet att checka in i butik, skanna produkter i kundvarvet och därefter enkelt betala och checka ut. EG Consumer POS ger kunden relevant och tillförlitlig produkt-, pris- och lagerinformation och därmed en bättre köpupplevelse. EG Consumer POS är en del av EG's omnikanala strategi och innehåller funktionalitet för att kombinera köp i fysisk butik med beställningar från e-handel.

Digital Giftcard

Digital Giftcard

Digital Giftcard

Digitala Presentkort reducerar kostnader och ger ökad kundnöjdhet

Vi erbjuder en lösning för Digitala Presentkort baserat på vår Unified Commerce plattform där kunden kan köpa och lösa in presentkort sömlöst både i butik och på nätet. Presentkort på mobilen kommer alltid finnas tillgängligt, man finner enkelt saldo, kan köpa eller lösa in presentkortet.

Från mobilen kan man enkelt ge bort ett presentkort med en hälsning som bidrar till ökad rekrytering av medlemmar till kundklubben och nedladdning av App. Returprocessen förenklas gemom att det ställs ut ett nytt presentkort i de fall returnerad vara är betalt med presentkort.

Digital Giftcard.jpg

Vi är här för dig – hela vägen

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster? Kontakta vårt team av experter och berätta om din verksamhets behov och hur vi kan hjälpa dig.

VD / Managing Director

Christina Bergqvist

Försäljning / Key Account Manager

Linda Teiffel