EG A/S - Ett av Skandinaviens ledande programvaruföretager
25. januari 2019

EG A/S säljer sin serviceverksamhet till DXC Technology – strategisk match och komplimenterande kompetenser var avgörande för valet av ny ägare

EG A/S har efter sin förberedningsprocess beslutat att sälja sin serviceverksamhet. De berörda verksamhetsenheterna är Microsoft Dynamics 365, Business Central (NAV), Digital Solutions, M3 och SAP. Alla anställda i dessa enheter inklusive Managed Services and Hardware Verksamheten, samt de stödjande gruppfunktionerna är inkluderade i avtalet.

Beslutningen om att sälja serviceverksamheten är grundat i en strategisk beslutning om att fokusera på EG A/S ytterligare, med fokus på utveckling av sin softwareverksamhet. Här säljer EG A/S abonnentbaserade lösningar som Software as a Service (SaaS) på Cloud, målriktade specifika branscher. Denna del av EG A/S rymmer en signifikant potential för vidare växt. Behållningen frånförsäljningen av serviceverksamheten ska medverka till att driva denna potential och därmed klargöra softwareverksamheten till nästa kapitel i sin utveckling.

Marknaden där EG A/S:s serviceverksamhet förhåller sig till präglas allt mer av större globala aktörer. Därför anses det att en försäljning till en ägare med en uttalad strategisk fit och globala muskler kommer att stärka serviceverksamhetens leverans till kunderna.
 

Mikkel Bardram, CEO i EG A/S om valet av DXC Technology som ny äger av EG:s serviceverksamhet:

"Affärsmodellerna i vår serviceverksamhet och softwareverksamhet skiljer sig och kräver därför olika strategier för att realisera deras fulla potential för både kunder och anställda. Det var vår värdering att en ny ägare med globala muskler kunde styrka och få verksamheten till att växa bättre än vi själva kan, och i den uppgiften är DXC Technology som globalt varumärke start positionerat till att exekvera".
 

Mikkel Bardram fortsätter:

"Efter en fokuserad återpositioneringsprocess under de sista 12 månaderna ser vi nu konturerna av en starkare serviceverksamhet än tidigare. DXC Technology:s globala varumärke, samt den strategiska matchningen och våra komplimenterande kompetenser kommer säkra fortsatt utveckling av både kunder och anställda i vår serviceverksamhet".

För den nya ägaren, DXC Technology, är det tal om en signifikant investering i den nordiska regionen, som anses bland de mest digitaliserade i världen.
 

Jörgen Jakobsen, Vice President för DXC Technology, Northern Europe:

"Det är en stor dag för DXC Technology, som nu med tillgången till EG:s serviceverksamhet kommer att kunna tillgodose våra nuvarande och nya kunders behov och krav ännu bättre. Båda företagen arbetar branschfokuserat och vår gemensamma kompetenser kommer att säkra att DXC Technology står fortsatt starkt utrustat till att växa markant i Danmark, Norge och Sverige".

På grund av de relevanta konkurrensstyrelsernas standardregler angående övertagande av företag, förväntas det att avtalet slutligen blir godkänt den 1 mars.
 

Om EG
EG är en skandinavisk teknologipartner som levererar digitala lösningar i världsklass till offentliga och kommersiella kunder. Vårt mål är att ge våra kunder möjlighet att frisläppa deras fulla potential. Vårt verktyg är konsekvent kundfokus, djup branschförståelse och attraktion, samt behållning av branschens duktigaste medarbetare.
 

Om DXC Technology
Som världens ledande oberoende, end-to-end IT-serviceföretag, hjälper DXC Technology (NYSE: DXC) kunder med att driva deras digitala transformationer genom att modernisera och integrerar deras konventionella IT och implementera mätbara digitala lösningar som skapar bättre affärsresultat. Företagets teknologisjälvständighet, globala kompetenser och utbredda partnernätverk möjliggör at 6000 privata och offentliga kunder i 70 länder kan trivas med förändring. DXC Technology är erkänt som ett ledande socialt ansvarigt företag. För mer information besök dxc.technology och utforska THRIVE, DXCs digitala destination för innovatörer och för de som är redo för förändring.