EG förvärvar Altiplan
11. augusti 2020

EG förvärvar Altiplan

EG:s dotterföretag Silkeborg Data A/S har förvärvat det danska programvaruföretaget Altiplan Aps. Företaget tillhandahåller ett unikt tjänstgöringsschema, HosInfo, som används på fler än 70 sjukhusavdelningar i Danmark.

Med detta strategiska förvärv stärker och utökar EG sin starka uppsättning av lösningar för löner och schemaläggning till den offentliga sektorn.

Altiplans kärnlösning, HosInfo, utarbetar automatiskt tjänstgöringsplaner och ser till att resurserna på varje avdelning utnyttjas optimalt. Lösningen passar väl in i EG företaget Silkeborg Data:s egna marknadsledande planerings- och tjänstgöringslösningar.

– Genom kombinationen av våra kompetenser och våra gemensamma lösningar SD Payroll, EG Optima och HosInfo har vi nu ett ännu starkare erbjudande till våra kunder, säger vice VD Johnny Iversen, EG Public, och fortsätter:

– Altiplan erbjuder en stark lösning, en imponerande kundinsikt och passar perfekt in i EG-familjen. Jag är glad över att kunna välkomna Altiplans medarbetare till EG.

- HosInfo kompletterar EG Silkeborg Datas egen breda produktportfölj inom löne- och skiftplanering med en skiftplanlösning för små och medelstora offentliga företag, säger VD på EG Silkeborg Data, Allan Jepsen, VD.

På Altiplan ser medägare och direktör Ole Iversen fram emot det nya ägandet:

- På Altiplan känner vi EG Silkeborg Data och deras produkter mycket bra från våra års samarbete med sjukhusavdelningarna, och jag är säker på att våra kunder kommer att dra stor nytta av det faktum att vi nu kan leverera en ännu bättre och mer sammanhängande lösning.

För mig är EG Silkeborg Data därför den perfekta köparen som kommer att fortsätta vår egen vision om att göra skiftplanering enklare och effektivare för de anställda i landets sjukhusavdelningar och oberoende institutioner, säger direktör Ole Iversen, Altiplan.

Silkeborg Data A/S förvärvade Altiplan Aps den 10. augusti 2020.

Säljare och köpare har kommit överens om att inte gå ut med fler uppgifter rörande köpeskilling och övriga villkor för transaktionen. 

Om EG

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 300 medarbetare som arbetar på fler än 20 olika kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara åt fler än 20 000 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Läs mer om EG. https://eg.se

Om Altiplan Aps

Altiplan i Vejle i Danmark levererar sin unika lösning, HosInfo till över 70 danska sjukhusavdelningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Om EG Silkeborg Data: Allan Jepsen, VD, , telefon +45 7260 1786 / e-post aljep@eg.dk

Om Altiplan: Ole Iversen, direktør,  telefon +45 4019 1419 / e-mail ole@altiplan.dk