Blippit i kassen
29. januari 2020

Blippit integrerad med EG Retails betallösning släpps till marknaden

EG Retail har integrerat Blippit i sin betallösning Payment platform och har nu tagit beslut om att släppa den till marknaden i sin kommande produktrelease 31 januari 2020. Blippit blir initialt tillgänglig för kunder som använder lösningen Fackta POS och kommer senare under året införas i koncernens gemensamma plattform för alla kunder.

EG Retail är en ledande leverantör av handelslösningar till detaljhandeln i Norden. Lindbak Retail Systems blev en del av EG 2019 och tillsammans med Fackta är EG Retail ett självständigt affärsområde med ett ännu mer fokuserat erbjudande till våra kunder.

Facktas handelslösning finns i 5 000 installationer inom främst sport- och modebranschen och betallösningen har stöd för Swish, Klarna, Alipay, Mobile Pay som är vanligt i Danmark och Finland samt de flesta typer av bank- och kortterminaler.

EG Retail erbjuder en bred lösningsportfölj utvecklad tillsammans med marknadens största och ledande detaljhandelskedjor i Norden inom branscherna fackhandel, sport /mode, livsmedel- och servicehandel. EG Retails lösningar är utformade för att bidra till sömlösa kundupplevelser, ökad försäljning, förbättrad lönsamhet och ökad kundlojalitet hos kedjans kunder.

Integrationen med Blippit gör att kunder, till handlare som använder EG Retails betallösning och Blippits appterminal, kan identifiera sig i kassan innan köpet slås ut för betalning, genom att blippa i en mobilapp med stöd för Blippit, exempelvis Swish. Kunden kan identifieras före köpet slås ut vilket möjliggör merförsäljning genom individanpassad service samt att kassan kan dra av för eventuella lojalitetsrabatter.

EG Retail kommer att presentera integrationen med Blippit som en av nyheterna i den produktrelease som släpps 31 januari, 2020. Blippit kommer att  marknadsföra och signera avtal med de handelskedjor som blir intresserade av Blippits appterminal för en ännu smidigare check-out i kassan.

- Med Blippit integrerad i EG Retails betallösning får vi möjlighet att bearbeta många stora handelskedjor. Nu är det bara att plugga in appterminalen i kassan för att ta emot Swish-betalningar. Detta öppnar också upp dialogen med andra betalappar i Norden, kommenterar Joachim Samuelsson, VD på Blippit.

- Vi är mycket glada för samarbetet med Blippit och att kunna erbjuda våra kunder en smidig lösning för Swish-betalningar. Styrkan i lösningen är att identifiera kunden tidigt vid check-out och kunna erbjuda kunden bättre service och skapa merförsäljning, säger Christina Bergqvist, VD på EG Retail, Sverige.
 

För mer information kontakta:

Christina Bergqvist, VD för EG Retail, Sverige

+46 709 933 037, christina.bergqvist@lindbak.se

 

Om EG Retail

EG Retail är en ledande leverantör av affärskritiska IT-lösningar till 40 ambitiösa detaljhandelskedjor i Skandinavien. Innovativa lösningar från EG Retail ska bidra till värdeskapande och ökad konkurrenskraft för våra kunder, förenkla våra kunders vardag och bidrar till goda köpupplevelser. Fler än 7000 butiker i Europa använder dagligen våra lösningar och mer än 150 miljarder hanteras årligen via vår handelslösning. Läs mer

Om EG A/S

EG Retail är en del av EG koncernen, ett skandinaviskt programvaruföretag med cirka 1 000 medarbetare. Företagets arbete utgår från 22 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara till fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Läs mer på eg.se.

Om Crunchfish – crunchfish.com

Crunchfish AB (”Crunchfish”) utvecklar och marknadsför patenterade interaktionslösningar för mobil handel och augmented reality. Verksamheten kring mobil handel bedrivs i dotterbolaget Crunchfish Proximity med fokus på närhetsbaserad interaktion. Med egenutvecklad appterminal och mjukvara möjliggörs blippbar kuponginlösen och betalning. Kommersialiseringen görs i samarbete med ClearOn i det gemensamma bolaget Blippit. Inom AR erbjuder bolaget mjukvara för geststyrning av AR-glasögon och annan konsumentelektronik.

Mjukvaran är en av de ledande i världen och finns i tiotals miljoner enheter på marknaden genom kunder som OPPO, Epson och Lenovo. Crunchfish är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2016. Företaget grundades 2010 med huvudkontor i Malmö.