EG A/S - Ett av Skandinaviens ledande programvaruföretager
04. juni 2020

EG:s styrelse utökas efter ett år av tillväxt med ny ägare

Efter ett framgångsrikt första år med den nya ägaren Francisco Partners utökas EG:s styrelse och får därigenom in mer teknisk kompetens och kunskap inom digitalisering av offentlig sektor. Utökningen kommer att stärka och stödja EG:s ambitiösa tillväxtplan.

EG, som just har genomfört sitt femte förvärv på mindre än ett år, är fortsatt ambitiösa när det gäller sina tillväxtplaner.

Under det första året med Francisco Partners som ägare har EG framgångsrikt stärkt sin marknadsställning som ledande leverantör av branschspecifik programvara i Skandinavien, framför allt genom förvärv och ett dedikerat fokus på vertikala programvarulösningar.

In English: EG board expands after year of growth (pdf)

EG:s styrelse representerar erfarna företagsledare inom programvarubranschen, och det är ett redan starkt kompetensområde som nu utökas. Tre nya ledamöter har anslutit till styrelsen medan två ledamöter lämnar den. Med större mångfald och unik kunskap om IT-infrastruktur inom offentlig sektor stärker styrelsen EG:s potential och ambitiösa tillväxtstrategi ytterligare.

De nya styrelseledamöterna är Jane Wiis, VD för det danska digitaliseringsföretaget DBC A/S, Mike Barry, Senior Operating Parter på Francisco Partners Consulting och Tom Kilroy, tidigare operativ chef på Finastra.

Paul Joseph Ilse, Senior Operating Partner på Francisco Partners Consulting, och Stephan Scholl, som nyligen tog över tjänsten som VD för Alight Solutions, lämnar styrelsen.

– Jag vill tacka Stephan Scholl och Paul Ilse, som har varit med och påverkat de beslut och den strategi som har snabbat på EG:s framgångsrika utveckling under det första året med Francisco Partners som ägare.

Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med de tre nya styrelseledamöterna, som alla bidrar med unika kompetenser till den strategi som EG kommer att implementera under de kommande åren, säger Petri Oksanen, styrelseordförande och Deal Partner, Francisco Partners, och fortsätter:

– Jane Wiis har bred erfarenhet från offentlig sektor i Danmark och tillför ett viktigt kundperspektiv till styrelsen. Tom Kilroy har djupgående kunskaper från techföretag i ännu större skala än EG, och Mike Barry har enorm teknisk erfarenhet, vilket är en stor fördel i arbetet med att utveckla EG:s produktportfölj.

Jane Wiis, som tidigare har varit chef för digitalisering på Kommunernes Landsforening i Danmark, har tjugo års erfarenhet inom digitalisering av offentlig sektor. Så här säger hon:

– EG är ett självklart val för mig. EG är en otroligt viktig aktör i det digitala landskapet och jag ser fram emot att dela med mig av min passion för digitalisering av offentlig sektor ytterligare. Det finns en enorm potential i EG:s branschbaserade affärsmodell med standardprogramvara för den här marknaden.

Så här säger Tom Kilroy, tidigare operativ chef på Finastra, som har omfattande erfarenhet av att leda företagsintegrationer:

– Jag är jätteglad över att få bli en del av EG:s styrelse under denna period av ambitiös tillväxt vilket inkluderar en serie förvärv. Jag ser fram emot att samarbeta med EG:s ledningsgrupp när de fortsätter sitt arbete med att stärka EG:s multinationella tillväxt inom flera olika branscher.

Mike Barry är expert på produkthantering, programvara och agila processer. Han tillägger:

– EG är på väg att bli Danmarks främsta programvaruproduktföretag. Det känns jätteroligt och jag ser fram emot att vara med på resan.

EG:s styrelse består nu av ordförande Deal Partner Petri Oksanen, Francisco Partners, vice ordförande, medordförande Deep Shah, Francisco Partners, vice VD Quentin Lathuille, Francisco Partners, Senior Operating Partner, Mike Barry, Francisco Partners Consulting, tidigare operativ chef på Finastra, Tom Kilroy, VD för det danska digitaliseringsföretaget DBC A/S, Jane Wiis, företagsledaren Carsten Knudsen, som innehar ett antal styrelseposter i danska företag, samt tre medarbetarrepresentanterna Senior Developer Poul Rabjerg, Development Specialist Brian G. Frandsen och Enterprise Architect Stein Rustad.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 300 medarbetare. Företagets arbete utgår från över 20 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara åt 17 500 privatkunder och offentliga kunder.

Läs mer på https://eg.se
 

Om Francisco Partners

Francisco Partners är ett ledande privatkapitalbolag som specialiserar sig på investeringar i teknik och teknikstödda verksamheter. Sedan dess lansering för 20 år sedan har Francisco Partners samlat 24 miljarder USD i investerat kapital och investerat i fler än 275 teknikföretag, vilket gör dem till en av de mest aktiva och långsiktiga investerarna inom teknikbranschen. Företaget investerar i möjligheter där deras djupa kunskap inom området och operativa expertkunskap kan hjälpa företag att förverkliga sin fulla potential.

För ytterligare information om Francisco Partners hänvisar vi till: www.franciscopartners.com
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

VD, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-post mibar@eg.dk