EG köper InCom
10. augusti 2021

EG köper InCom och satsar ytterligare på lösningar för bostadsbranschen

EG köper sin danska IT-samarbetspartner, det danska proptech-företaget InCom, och stärker därmed sin ställning som leverantör av agil branschprogramvara för bostadsadministration.

"Vi känner InCom väldigt väl som kompetenta kollegor. De är kända för att leverera agila och innovativa lösningar – något som passar perfekt ihop med EG:s befintliga bostadslösningar. Det här är ett köp som ökar vår förmåga att erbjuda bostadsadministratörer ännu fler möjligheter att enkelt hantera administrativa processer och dela information med boende på ett säkert sätt, säger Mikkel Bardram, CEO för EG A/S och tillägger:

"I och med de förvärv vi har gjort inom byggbranschen, inom försörjningsområdet med fokus på minskad energiförbrukning och nu inom bostadsområdet, ser vi ett perspektiv när det gäller att binda samman data och processer mellan olika branscher. Inom alla dessa tre områden finns det möjligheter att använda data för att fatta bättre beslut och minska resursanvändningen.

In English: EG acquires InCom

EG har i dag över en miljon användare i bostadsdivisionen. Med flera starka bostadsbranschlösningar under samma tak blir det ännu enklare för bostadsadministratörerna att samla all kommunikation och administration på ett ställe. Detta med hjälp av intuitiv branschprogramvara som kan hantera stora mängder data och leva upp till branschkraven.
 

EG:s programvara hanterar alla viktiga aspekter av bostadsadministration

BoligExtraNet är InComs kärnbranschlösning för den allmänna och privata bostadssektorn. 120 moduler ger bostadskunderna flexibilitet och möjligheter att hantera data till och från många källor i sin egen individuella mall, bland annat via API.

"Det finns inget inom bostadsadministration som vi inte kommer att hjälpa till med", säger Frank Kragelund Hansen, VP, EG Bolig, och fortsätter:

"I och med förvärvet av InCom har vi nu tillsammans med EG ProBo-lösningen en fantastisk möjlighet att skapa värde för både bostadsadministratörer, hyresgäster och boende. Sammantaget täcker våra lösningar de viktigaste aspekterna inom bostadsadministration, från köp och försäljning av lägenheter, väntelistor, utflytt, besiktning, underhåll, kommunikation med boende, bolagsstämmor, efterlevnad, självbetjäning och mycket annat."

EG och InCom har sedan 2010 samarbetat kring gemensamma teknikprojekt för större bostadsadministratörer. EG förvärvade under hösten förra året proptech-företaget Prosedo och stärker bostadsfundamentet med ännu mer ny teknik.

Ledningen och medarbetarna på InCom fortsätter som en del av EG:s bostadsdivision inom EG A/S.
 

Stefan Max Jensen, vd för InCom, angående valet av EG som ägare:

"EG representerar det djup som finns i branschen och har den soliditet som krävs för att vi ska kunna erbjuda kunderna bostadsbranschens mest intuitiva lösningar även framöver. Vi bryr oss båda mycket om kundernas upplevelse och känner till kundernas behov. EG är ett naturligt val och jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet."

Stefan Max Jensen ansvarar för att sammanföra Prosedo och InCom till en enhet med fokus på vidareutveckling av hela området inom självbetjäning och kommunikation i nära samverkan med EG:s övriga produktportfölj inom bostadsadministration.

EG tog över InCom ApS den 1 juli 2021. Säljare och köpare är överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG levererar vertikal programvara som gör det möjligt för våra kunder att vidareutveckla sina verksamheter. EG har fler än 1 500 medarbetare som främst arbetar på kontor i Norden samt ett centralt utvecklingscenter i Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara åt fler än 21 000 kunder inom privat och offentlig sektor. 

Läs mer om EG 
 

Om InCom ApS

Detta IT-företag utvecklar och optimerar app- och webblösningar för bostadssektorn – för uthyrning, drift och underhåll samt ledning och ekonomi. InComs kärnbranschlösning är BoligExtraNet för den allmänna och privata bostadssektorn. Företaget grundades 2010, har 17 medarbetare och huvudkontor i Herning i Danmark.

Läs mer på https://incomit.dk/
 

Mer information

För mer information, kontakta:

Frank Kragelund Hansen, VP, EG Bolig, EG A/S, +45 5365 1504 / frkha@eg.dk

Stefan Max Jensen, CEO, InCom ApS, +45 2628 9966 / sj@incom-it.dk