EG ClimateGift
03. februari 2021

Tre gröna energiprojekt får EG:s ClimateGift

Tre FN-certifierade energiprojekt i Chile, Mongoliet och Indien har gynnats som mottagare av årets EG ClimateGift.

Varje år erbjuds medarbetarna på EG möjligheten att skänka sin företagsjulklapp till förmån för klimatarbetet, och sedan skänker EG lika mycket.

Med donationerna 2020 har EG köpt 4 730 CER, vilket motsvarar 4 730 ton koldioxid.

De tre projekten som EG:s medarbetare föredrog fokuserade alla på energiomställning från svart till grön energi, det vill säga sol, vind och vatten.

– Det är roligt att se hur EG:s medarbetare engagerar sig i klimatarbetet, och jag är glad över att vi kan bidra till en förändring mot hållbara energikällor, säger EG:s CEO, Mikkel Bardram.

Läs mer om de tre projekten:

Chacayes vattenkraftsprojekt, Chile

Chacayes driver ett vattenkraftsprojekt med ett 111 mW-kraftverk i Chiles Cachapoal Valley. Verksamheten har sedan 2011 haft en viktig roll för att möta landets ökande efterfrågan på el, minska koldioxidutsläppen samt bidra till den ekonomiska tillväxten och en hållbar utveckling i de lokala samhällena.

Läs mer om projektet

Solenergiproduktion vid Jaisalmer i Rajasthan, Indien

Precision Technik Private Limited har utvecklat ett nätanslutet 5 mW-solkraftsprojekt i Nokh Village, Pokhran. Tehsil i Jaisalmer-distriktet i delstaten Rajasthan i västra Indien. Projektaktiviteten förväntas leverera 8 322 mWh nettoel per år till Indiens stamnät (NEWNE).

Läs mer om projektet

Vindkraftparken Salkhit

Vindkraftparken Salkhit är den första nätanslutna vindkraftparken i Mongoliet. Projektet producerar förnybar el med hjälp av vindkraft och levererar den till det mongoliska centrala elnätet för att möta det växande elbehovet.

Läs mer om projektet

 

Läs mer om FN:s plattform för klimatkompensation