Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB väljer EG som partner och tjänsteleverantör . Foto: Gasbolagen
28. januari 2021

Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB väljer EG som partner och tjänsteleverantör

Stockholms gasförsörjning, dvs Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB, har valt att ingå avtal och partnerskap med EG Utility. Avtalet omfattar en total tjänsteleverans inom fakturering, kontraktshantering, mätvärdeshantering, marknadskommunikation m m på den svenska gasmarknaden.

Tjänsteleveransen utförs med EG's lösning EG Xellent som baseras på Microsoft Dynamics 365 EG Xellent 365 är en multi-utility lösning som stödjer samtliga nyttigheter som gas, el, värme, fiber m fl för den nordiska gas- och energimarknaden.

- Vi har granskat marknaden noggrant för att hitta en samarbetspartner. Vi ställde stor vikt vid att både flytta våra kunder från tidigare system på ett tryggt sätt, behålla effektivitet och hög service till dem. Vi har kommit fram till att EG Xellent D365 och EG som leverantör är rätt samarbetspartner, säger Karl Oskar Apel, kommunikatör Gasnätet Stockholm & Stockholm Gas.

För oss är det viktigt att vår samarbetspartner förstår branschen och kan hjälpa oss vidare på vår resa mot ökad digitalisering och effektivisering med kunden i fokus. Vi ser framemot samarbetet med EG Sverige säger Karl Oskar Apel, kommunikatör Gasnätet Stockholm & Stockholm Gas

Den skandinaviska leverantören EG är stolta över att ta över ansvaret för Stockholms gaskunder:

- Vi är mycket stolta över att Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm har valt EG som samarbetspartner och EG Xellent D365 som lösning, säger Rasmus Dalby Martinussen, Director, EG Utility.

Med avtalet utökar EG Utility sin tjänsteleverans med ytterligare 60.000 gaskunder.

- Vi ser en tydlig trend säger Håkan Danström, leveransansvarig EG Sverige, att fler och fler energibolag efterfrågar tjänster och inte bara system. Genom att leverera både tjänster och system på vår nordiska lösning EG Xellent 365 kan vi ligga i fronten såväl funktionellt som vara ett kostnadseffektivt alternativt för våra kunder.

EG Utility levererar sina lösningar till mer än 60 danska och 70 svenska energibolag.

- EG har de senaste åren konsoliderat den skandinaviska utility-branschen och investerat i EGs Xellent-lösning till den senaste versionen av Microsoft Dynamics 365, som nu bevisar sitt värde på den svenska energimarknaden. Vi har nu har fem kunder som använder lösningen. Med Gasbolagen som referenser ser vi att D365 Xellent står sig väl i konkurrensen, och jag förväntar mig därför att 2021 blir det stora genombrottet för denna lösning, säger Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility. 

Om Stockholm Gas

Stockholm Gas AB (SGAB) säljer naturgas, biogas och stadsgas till hushåll, restauranger, industri och fordonssektorn. SGAB gör detta med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill SGAB vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer.
För mer information avseende organisation och arbete, se: www.stockholmgas.se/

Om Gasnätet Stockholm

Gasnätet Stockholm AB (GSAB) äger gasnäten i Stockholmsområdet och ansvarar för utveckling, drift och underhåll av dem. Gasnäten består idag av ca 50 mil gasrör för stadsgas i Stockholm, Solna och Sundbyberg samt ett 4 mil långt fordonsgasnät. GSAB har en vision där man är med och bidrar till en hållbar stad vilken gas är en naturlig del av vardagen för hushåll, företag och trafikanter.
För mer information om organisation och arbete, se: www.gasnatetstockholm.se/

Om EG

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 400 medarbetare. Företagets arbete utgår från över 20 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara till 21 000 kunder inom den privata och offentliga sektorn.
För mer information om organisation och arbete, se: eg.se och eg.se/it/energi/xellent/

Kontakt för ytterligare upplysningar

Frågor rörande Stockholm Gas:

Jessica Engelbrecht, marknadsansvarig Stockholm Gas AB, jessica.engelbrecht@stockholmgas.se, tel. 070-315 52 07

Frågor rörande Gasnätet Stockholm:

Karl Oskar Apel, kommunikatör Gasnätet Stockholm AB, karloskar.apel@gasnatetstockholm.se, tel. +46702165762

Frågor rörande EG Utility:

Director Rasmus Dalby Martinussen, radan@eg.dk, tel. +45 7220 7730