EG har valt att sälja konsultföretaget IT Minds
15. mars 2021

IT Minds byter ägare

Efter sju år som ägare har EG valt att sälja konsultföretaget IT Minds till Visma Custom Solutions, eftersom EG i dag endast fokuserar på programvara för specifikabranscher.

- Det har varit spännande att följa och stötta IT Minds på deras resa från litet entreprenörsföretag med en omsättning på 17 miljoner DKK till en tillväxtsuccé med en omsättning på nästan 100 miljoner DKK år 2020, säger CEO Mikkel Bardram.

Längs vägen har IT Minds utsetts till Gazelle-företag 2015, 2016, 2017 och 2018. Företaget har arbetat fram en imponerande kundlista som bland annat omfattar hälften av Danmarks C25-företag, flera ministerier och en rad kommuner.

– Det är ett imponerande resultat som IT Minds ledning och engagerade medarbetare ska ha hela äran för, säger Mikkel Bardram, CEO för EG.

För EG har ägandet av IT Minds varit ett plus, och försäljningen av IT Minds ska endast ses som en konsekvens av företagets strategiska beslut om att fokusera på den egna programvaran. IT Minds blir nu en del av Visma Custom Solutions och kan växa till nästa nivå tillsammans med den nya ägaren.

– Det har varit ett nöje att ha IT Minds som en del av EG-familjen, och vi önskar företaget och inte minst dess medarbetare fortsatt gynnsamma vindar framöver, säger Mikkel Bardram och tillägger:

– Intäkterna från försäljningen kommer att användas till investeringar i våra branschlösningar och förvärv av specialiserade programvaruföretag.

Säljaren och köparen är överens om att inte lämna ut information om försäljningspriset och andra villkor för transaktionen.

Läs pressmeddelandet - in English