Klaus Holse vald till ny styrelseordförande för EG
15. september 2021

Klaus Holse vald till ny styrelseordförande för EG

Klaus Holse, tidigare CEO för det börsnoterade programvaruföretaget SimCorp, valdes till ny styrelseordförande för EG A/S vid en extra bolagsstämma. Klaus Holse efterträder Petri Oksanen från Francisco Partners, som blir kvar i styrelsen som vice ordförande.

Petri Oksanen, tidigare styrelseordförande:

- Vi är tacksamma över att Klaus Holse är tillbaka i EG:s styrelse. Klaus har haft en imponerande karriär och var senast med och skapade imponerande tillväxt och mervärde på Simcorp. Att han redan har ingående kunskaper om EG – och dessutom stor förståelse för vertikala programvarulösningar – gör honom till den perfekta ordföranden för EG:s fortsatta tillväxtresa.

Klaus Holse, ny styrelseordförande, säger:

- Jag ser fram emot att återvända som styrelseordförande för EG. Inte minst ser jag fram emot att arbeta med EG:s koncernchef Mikkel Bardram och hans mycket kompetenta ledningsgrupp, som under de senaste åren har genomfört en imponerande omvandling av hela verksamheten. EG har genomfört 19 framgångsrika företagsförvärv under de senaste två åren, vilket har lett fram till en robust och bred produktportfölj. Ledningen har också lyckats utveckla en unik affärsmodell för vertikal programvara, där EG på ett konkurrenskraftigt sätt vänder sig till sina kärnmarknader i olika länder. Detta är en av många andra faktorer som gör EG unikt positionerat för att ytterligare öka sin marknadsandel på en växande marknad.

In English: Klaus Holse has been elected as the new chairman at EG
 

Utöver Klaus Holse består styrelsen för EG, ägt av riskkapitalfonden Francisco Partners, av följande styrelseledamöter:

  • Vice ordförande Petri Oksanen (Francisco Partners)
  • Carsten Knudsen (professionell styrelseledamot)
  • Deep Shah (Francisco Partners)
  • Jane Wiis (CEO för IT-företaget DBC)
  • Mike Barry (Francisco Partners)
  • Quentin Lathuille (Francisco Partners)
  • Tom Kilroy (CEO för programvaruföretaget Keyloop)
  • Brian Frandsen (medarbetarrepresentant)
  • Poul Rabjerg (medarbetarrepresentant)
  • Stein Rustad (medarbetarrepresentant)

 

Mer information

Mikkel Bardram, CEO EG A/S.
 

Om EG

EG levererar vertikal programvara som gör det möjligt för våra kunder att vidareutveckla sina verksamheter.

EG har fler än 1 500 medarbetare som främst arbetar på kontor i Norden samt ett centralt utvecklingscenter i Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara till kunder inom privat och offentlig sektor.

Läs mer om EG