Energi
18. mars 2022

Bærum Energi live på Gasell

Det norska energibolaget Bærum Energi har gått live på elhandelssystemet Gasell, som levereras av EG-företaget Zavann i Sverige.

Bærum Energi säljer el till kunder till både fasta och rörliga priser. Redan i samband med implementeringen av Gasell har Bærum Energi kunnat minska bemanningen:

”Redan nu har vi minskat bemanningen med 20 % eftersom vi kan se fram emot minskade administrativa uppgifter, automatiserade säljprocesser och mindre arbete än förväntat med själva implementeringen av Zavann, säger Tom Gulbrandsen, administrationschef på Bærum Energi.

Bærum Energi i Lysaker är Zavanns första kund i Norge.

”Vi är mycket stolta över att Bærum Energi nu är live på vår lösning, och det är ett bra bevis på att vår lösning kan användas i hela Norden”, säger Madeleine Leiding, Chief Consultant på Zavann.

Zavann har också precis skrivit kontrakt med en ny kund, Loop Svensk elhandel AB, som är en ny aktör på den svenska energimarknaden med ambitionen att utöka sin verksamhet till Norge.

Om Gasell

Den molnbaserade lösningen Gasell erbjuds som SaaS med en BPO-produkt där Zavann AB tar fullt ansvar för kundernas faktureringsprocesser inom eldetaljhandeln.

Zavann har sitt huvudkontor i Solna och är en integrerad del av EG:s Utility-verksamhet, som omfattar fler än 200 medarbetare i Danmark, Norge, Sverige och Finland.