eg hano blogg 9 skäl att använda ett webbaserat journalsystem
29. april 2024

9 skäl att använda ett webbaserat journalsystem

Ett webbaserat journalsystem, även kallat molnbaserat eller nätbaserat, är när du använder din webbläsare för att logga in i systemet i stället för att installera det lokalt på din dator. EG Hano är ett bra exempel på ett komplett webbaserat journalsystem för kliniker med alla funktioner i ett och samma system. Det finns många fördelar med ett webbaserat journalsystem. Det är enklare att implementera, mer praktiskt, billigare och mer pålitligt. Det ger dig också trygghet med automatisk säkerhetskopiering och uppdateringar, samt onlinebokning för att nämna några få.

Låt oss använda EG Hano som exempel när vi tittar närmare på 9 skäl till att ett webbaserat journalsystem är det bästa valet för din klinik. 

2. Tillgängligt 24/7

Du kan få tillgång till dina journaler från var som helst och när som helst, så länge du har en internetanslutning. Du behöver inte oroa dig för att förlora eller förstöra pappersjournaler eller ha begränsad lagringsutrymme på din dator.

4. Kontrollera åtkomst

Oavsett om det är en anställd, läkare eller revisor som har tillgång till systemet kan du kontrollera åtkomsten. Vill du att revisorn bara ska ha tillgång till rapporter är detta möjligt med EG Hano. Detsamma gäller de anställda. Du kontrollerar vem som har tillgång till de olika inställningarna – och vem som kan läsa patienternas journaler.

6. Säkrare med webbaserat journalsystem

Om du har installerat ett program på din dator är du mer utsatt än om du använder ett webbaserat system. Med ett webbaserat journalsystem lagras din data ofta och säkert. Du behöver inte oroa dig för att din dator ska krascha, brand eller stöld. Ett webbaserat journalsystem har höga krav på integritet och datasäkerhet, i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kan vara säker på att dina journaler skyddas mot obehörig åtkomst, ändring eller radering. Du kan också spåra och dokumentera vem som har sett eller ändrat dina journaler och när det hände. 

8. Modernitet

Ett webbaserat journalsystem är byggt på den senaste tekniken och standarderna, vilket ger dig fler möjligheter och funktioner än ett gammaldags system. Du kan till exempel integrera dina journaler med andra digitala lösningar, som Exorlive och bokföringssystem. Du kan också dra nytta av automatisk uppdatering och underhåll av systemet, så att du alltid har den senaste versionen.

Vill du veta mer om hur ett webbaserat journalsystem kan hjälpa dig och din klinik kan du kontakta oss för en oförpliktande chatt. 

Behöver du ett journalsystem?

Vill du höra mer om vad vi på EG Hano kan erbjuda dig och din klinik? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Klicka här för att fylla i kontaktformuläret

Behöver du support?

Kontakta EG Hano support

+47 66776673

hano_support@eg.se

Faktureringsfrågor?

debitor@eg.dk