eg hano blogg journalföring
26. april 2024

Vad bör du inkludera när du för journal som behandlare

Enligt svensk lag har den som ger hälsovård skyldighet att föra journal för varje patient, och journalen måste innehålla de uppgifter som nämns i patientdatalagen samt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd.

Oavsett om du är fotterapeut, estetisk sjuksköterska eller fysioterapeut är det viktigt som behandlare av känslig information att föra journal.

Vissa tycker att det kan vara svårt att föra journal, men det behöver inte vara så komplicerat som du tror. I de flesta fall kan en ifylld och informativ journal hjälpa dig och dina kollegor i ert dagliga arbete på kliniken.

Om du går in i detalj i din dokumentation kan en journal vara ditt bästa verktyg i rättsliga processer och försäkringsärenden. Nedan går vi igenom något av innehållet som du ska/bör inkludera i din journalföring som behandlare.

 

Det kan ställas in en spärr så att bara du kan läsa dina patienters journaler. 

Lycka till med journalföringen och kontakta oss gärna för fler tips om hur du kan använda EG Hano i din dagliga journalföring.

Om du inte redan använder ett journalsystem eller vill byta kan du fylla i formuläret på den här sidan. Så hjälper vi dig att komma i gång eller svara på frågor du kan ha om journalföring. 

 

Behöver du ett journalsystem?

Vill du höra mer om vad vi på EG Hano kan erbjuda dig och din klinik? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Klicka här för att fylla i kontaktformuläret

Behöver du support?

Kontakta EG Hano support

+47 66776673

hano_support@eg.se

Faktureringsfrågor?

debitor@eg.dk