EG köper Lindbak Retail Systems AS
03. juni 2019

EG köper Lindbak Retail Systems AS

EG har förvärvat det norska IT företaget Lindbak Retail Systems AS som är inriktat på detaljhandeln. Detta är det första förvärvet sedan Francisco Partners tog över som ägare och gör EG till ledande inom programvara för detaljhandeln inom Norden.

- Lindbak Retail Systems är et av de största förvärvet i EG:s historia. Detta är ett tydligt exempel på hur vi nu går in i en helt ny era tillsammans med Francisco Partners, säger CEO Mikkel Bardram, EG.

- Det är ett riktigt bra förvärv eftersom det finns en stark koppling mellan Lindbak Retail Systems och EG. Vi har samma fokus på kunderna och båda företagen satsar på sin egna programvara. Samtidigt ser vi att Lindbak Retail Systems har den ingående branschkunskap om detaljhandeln som är grundläggande för framgång. Vi ser därför fram emot att både få lära oss av våra nya kollegor och dela med oss av vår kunskap till dem, säger CEO Mikkel Bardram, EG.

Lindbak Retail Systems (LRS) kommer att vara ett starkt och självständig affärsområde inom EG och fokus kommer fortfarande att vara på de stora detaljhandelskedjorna i Norge, Sverige och Danmark.

Förvärvet av Lindbak Retail Systems visar vår ambition att accelerera EG: s tillväxt genom en aggressiv förvärvsstrategi med fokus på vertikala mjukvaruföretag i Skandinavien. Det här är bara början ", säger Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners.

Såväl medarbetare som den nuvarande ledningen i LRS övergår till EG, och företagets CEO, Erik Tomren, ingår i EG:s koncernledning med ansvar för detaljhandelsdivisionen.

"Det har varit mycket viktigt att hitta en stark och Riktig ägare som EG, som är beredd att investera i vidareutvecklingen av Lindbak Retail Systems för att ta företaget till nästa nivå. EG har flera viktiga kunder och bra lösningar inom detaljhandelsområdet, och därför ser jag framemot att vi tillsammans kan tillföra mer värde och ett bredare utbud med marknadsledande lösningar till såväl befintliga som nya kunder säger CEO Erik Tomren, Lindbak Retail Systems.

EG tog över Lindbak Retail Systems den 3 juni 2019. Alla avtal med kunder, leverantörer och samarbetspartner fortsätter som tidigare. Parterna vill inte gå ut med köpesumman.

 

Om EG

EG är ett skandinavisk programvaruföretag med fler än 1 000 medarbetare. Företagets arbete utgår från 15 kunskapscenter i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara till fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Läs mer på eg.se.

 

Om Lindbak Retail System

Lindbak Retail Systems levererar verksamhetskritiska IT-lösningar för ambitiösa detaljhandelskedjor inom dagligvaruhandeln, fackhandeln och servicehandeln. Företaget har 130 medarbetare som dagligen hjälper fler än 4 000 butiker i Nordeuropa från kontoren i Oslo, Bergen, Trondheim och Göteborg. Läs mer på lindbakretail.se

 

Kontakt för ytterligare information

Gällande EG:
CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-post mibar@eg.dk

Gällande Lindbak Retail Systems:
CEO Erik Tomren, telefon +47 992 96 943, e-post erik.tomren@lindbak.no

 

Read in English (pdf)