EG köper CalWin A/S
02. oktober 2019

EG förvärvar CalWin A/S

– CalWin A/S har i över 20 år varit marknadsledande med sin branschprogramvara för den danska installationsbranschen och har starka kundrelationer. Jag är glad över att kunna offentliggöra det nya förvärvet. EG och CalWin samt våra befintliga lösningar på marknaden matchar varandra perfekt. Vi har samma fokus på att utveckla branschspecifika programvarulösningar och på hög kundnöjdhet. Förvärvet stärker EG:s position som leverantör av intelligenta programvarulösningar för hela byggbranschen, säger Mikkel Bardram, CEO för EG.

In English: EG acquires CalWin (pdf)

CalWin A/S har ingående branschkännedom och utvecklar programvara för framför allt VVS-installatörer, elinstallatörer, teknikentreprenörer, leverantörer och grossister. Såväl medarbetarna som den nuvarande ledningen för CalWin A/S fortsätter hos EG.

– CalWin A/S kommer in med stor branschkunskap och lösningar som blir ett tillskott till vår produktportfölj, särskilt inom vårt verksamhetsområde bygg och installation, där vi har ett starkt segment bland murare, snickare och målare. Vi ser en synergi och stor potential att utveckla nya lösningar som är så bra som möjligt för våra kunder inom EG Private. Vi ser fram emot att lära av CalWins kompetenta personal og att dela vår egen expertis med 20 nya kollegor, säger Jesper Andersen, EVP- och divisionschef, EG Private.

– Efter noggrant övervägande har vi valt att sälja CalWin A/S till EG. Det var av avgörande betydelse för oss att en kommande köpare skulle dela CalWins värderingar och normer. Det hittade vi i EG, som vi ser som en utmärkt matchning inför CalWins vidare utveckling. CalWin har djupgående rötter i installationsmarknaden, och med EG:s stabila grund inom övriga delar av byggbranschen ser jag denna nya konstellation som en stark och marknadsledande aktör inom hela byggbranschen framöver, säger Carsten Rasmussen, CEO för och grundare av CalWin A/S, som fram till årsskiftet fortsätter i denna roll för att sedan bli chef med överordnat ansvar för EG:s verksamhetsområde Bygg och installation.

- En konsolidering är på väg att ske på marknaden. Därför är det viktigt att EG är en stark ägare som kommer att investera i den fortsatta utvecklingen av våra lösningar inom EG. Vi har länge haft en målsättning om att rulla ut vår programvara i flera länder och den möjligheten får vi nu i EG:s regi, säger Kenneth Dreymann, CTO för och grundare av CalWin A/S.

EG tar över CalWin A/S den 2 oktober 2019. Säljare och köpare har kommit överens om att inte ge någon ytterligare information om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG

EG är en skandinavisk programvaruverksamhet med över 1 000 medarbetare fördelade på 15 kunskapscenter i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och utför service på vår egen programvara, som har över 9 500 privata och offentliga kunder.

Läs mer på https://eg.se
 

Om CalWin A/S

CalWin A/S har i över 20 år varit en mycket kvalificerad leverantör av programvara och är marknadsledande inom branschsystem för VVS-installatörer, el-installatörer, teknikentreprenörer, leverantörer och grossister i installationsbranschen i Danmark, Grönland och Färöarna. Företaget grundades 1996, har 20 medarbetare och finns i Odense.

Läs mer på https://calwin.dk
 

För mer information, kontakta:

EVP- och divisionschef Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-post jeand@eg.dk

CEO, Carsten Rasmussen, CalWin A/S, telefon +45 6310 2062, e-post cr@calwin.dk