EG Volunteer Program
04. februari 2020

EG inför volontärarbete för medarbetare

Alla EG-medarbetare kan framöver ägna en arbetsdag per år åt volontärarbete.

– EG har i flera år varit en del av FN:s Global Compact, vilket innebär att vi åtar oss att eftersträva god företagsledning utifrån tio internationella principer om socialt ansvarstagande. I dag ser jag det som viktigare än någonsin att företag som EG är med och tar ansvar för att se till att samhället och klimatarbetet går i rätt riktning. Vi som företag kan inte lösa alla världens problem, men vi kan göra en insats utifrån våra förmågor. Därför har vi infört EG Volunteer Program för våra medarbetare, vilket innebär att de varje år kan ägna en betald arbetsdag åt volontärarbete, säger EG:s CEO Mikkel Bardram.

Medarbetarna får själva välja vad de vill lägga sin kraft och tid på, så länge det rör sig om frivilligt, obetalt arbete som stödjer FN:s globala mål och initiativ med fokus på det sociala, miljön eller hälsa.

– Det enda kravet på medarbetarna är att de kommer överens om ett datum med sin chef och att de delar med sig av sina erfarenheter. Jag tror på att frivilligt engagemang smittar av sig, oavsett om det handlar om att arbeta en dag i en second hand-butik, plocka bort plast på den lokala stranden eller hjälpa behövande ungdomar med läxor. Förhoppningen är att EG Volunteer Program ska hjälpa oss att inspirera både varandra och andra, så att vi tillsammans kan göra en större insats både för och tillsammans med varandra, säger Mikkel Bardram.

Initiativet riktar sig till alla medarbetare i Danmark, Norge, Sverige och Polen.

Programmet för volontärarbete är en del av EG:s CSR-strategi och bidrar bland annat till koncernens stöd för FN:s globala mål nr 17 – Genomförande och globalt partnerskap.

Läs mer om EG:s CSR-strategi (pdf)