EG A/S - Ett av Skandinaviens ledande programvaruföretager
02. juni 2020

EG köper Hano AS

EG har förvärvat programvaruföretaget Hano AS, som med 3 500 kunder ligger i absolut framkant i Norge med IT-lösningar inom hälsa och välmående. I och med detta strategiska förvärv tar EG ännu ett steg på vägen mot att bli Skandinaviens ledande leverantör av branschspecifik programvara.

– Hano AS har en stark ställning på marknaden som de har byggt upp under de senaste 20 åren. Med förvärvet visar vi i EG att vi strävar efter att vara nummer ett och leverera de bästa branschspecifika lösningarna i Skandinavien. Detta är vårt femte förvärv på mindre än ett år, och norska Hano stärker helt klart vår ställning inom området hälsa och välmående på den skandinaviska marknaden, säger Mikael Bardram, CEO för EG.

In English: EG acquires Hano (pdf)

Hano är marknadsledande i Norge med en onlinebaserad boknings- och betalningslösning för frisörer. Samtidigt har företaget en unik ställning med IT-lösningar för hälsa i både Norge och Sverige. Hano har 3 500 kunder och över 12 000 användare per dag i sina system.

– Vi är glada över att få hälsa Hanos 3 500 kunder välkomna till EG och ser fram emot att kunna erbjuda dem ännu bättre lösningar framöver. Eftersom vi på EG har ingående kunskap om branschen förstår vi kundernas unika behov både inom hälsosektorn och inom området skönhet och välmående. I EG:s kundportfölj är de flesta kunder av samma storleksordning som Hanos kunder och tillsammans kan vi erbjuda dem bästa möjliga service, säger Jesper Andersen, EVP hos EG.

Så här säger Tor Espen Larsen, VD för EG Private, som Hano framöver kommer att tillhöra:

– Vi är imponerade över våra 20 nya norska kollegors kompetenser och ser fram emot att lära oss av dem och att de nu blir en del av EG-familjen. Tillsammans har vi stor potential att vidareutveckla ännu bättre och mer intuitiva system.

EG är sedan tidigare kända som ledande leverantörer av de mest populära läkar- och kliniksystemen inom den primära hälsosektorn i Danmark, som används av läkare, psykologer, kiropraktorer, fotterapeuter och andra behandlare. EG står också bakom IT-systemet Hairtools, som är det som används mest bland danska frisörer.

– EG är tveklöst den bästa framtida ägaren av Hano. Vi delar samma värden och fokus, och det har varit en enkel och okomplicerad process att bli en del av EG, säger Erik Bjønnes, som tillsammans med Leif Fage är grundare av Hano AS.

EG tar över Hano AS den 29 maj 2020. Säljare och köpare är eniga om att inte ytterligare kommentera försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 300 medarbetare. Företagets arbete utgår från över 20 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara åt 17 500 privatkunder och offentliga kunder.

Läs mer på https://eg.se
 

Om Hano AS

Hano AS är Norges största leverantörer av onlinebaserade boknings-, journal- och kassasystem för frisörer samt leverantör för terapeuter, hudterapeuter, alternativa behandlare samt för idrottsverksamheter, bilverkstäder och detaljhandel. Hano grundades 1998 av Erik Bjønnes och Leif Fage, har 20 medarbetare och huvudkontor i Asker i närheten av Oslo.

Läs mer på https://hano.no
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Gällande EG A/S: EVP Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-post jeand@eg.dk

Gällande Hano AS: Managing Director, Carlo Ghersetti, telefon +47 920 57 333, e-mail carlo@hano.no