Jesper Andersen och Aleksander Bjaaland
18. mars 2020

EG har förvärvat Holte

EG har förvärvat mjukvaruföretaget Holte, den norska marknadsledaren inom mjukvara för byggbranschen. Förvärvet är en del av en ambitiös EG-strategi som går ut på att digitalisera byggbranschen i Skandinavien.

- Genom att kombinera EG:s och Holtes produktportfölj kan vi leverera den bästa lösningen för att hantera de komplexa processerna och dataflödet inom byggbranschen, berättar EG:s CEO Mikkel Bardram och fortsätter:

- Jag är imponerad av Holtes djupgående kunskap om byggbranschen och hur de har digitaliserat varje steg i byggprocessen. Jag ser framemot att välkomna Holtes medarbetare till EG-familjen.

In English: EG acquires Holte (pdf)

Holte är den norska marknadsledaren inom mjukvara för byggbranschen med lösningar som är byggföretag till hjälp för att hantera alla steg i byggprocessen – från beräkning till fullständig dokumentation och uppföljning. I Norge har företaget 8 000 kunder och 50 000 användare. Förvärvet passar perfekt för EG:s ledande position inom byggbranschen i Danmark.

- EG och Holte är båda experter inom byggbranschen och erbjuder en bred uppsättning med moduler i en integrerad programvaruplattform. Vi förvandlar komplexa processer till enkla intuitiva lösningar för våra kunder. Genom att förena EG:s och Holtes styrkor skapar vi en verklig skandinavisk tungviktare inom mjukvarulösningar för hela byggbranschen, säger Jesper Andersen, EVP, EG Private.

EG tror starkt på konsolideringsbehovet av mjukvarulösningar för byggbranschen, och i oktober 2019 förvärvade man det danska företaget CalWin som också arbetar med byggmjukvara.

- Vi ser EG som en ambitiös och stark ägare som kommer att investera i vidareutvecklingen av Holtes lösningar på en internationell marknad. Det finns en stor potential för en omfattande digitalisering av byggbranschen, berättar Holtes grundare Eilif Holte.

Holtes CEO, Aleksander Bjaaland, tillägger:

- EG och Holte matchar varandra perfekt och vårt befintliga samarbete visar på att våra kulturer går väl ihop. Vi delar samma fokus på långsiktiga kundrelationer och hög kundnöjdhet. Aleksander Bjaaland kommer fortsätta som CEO för Holte och Vice President för den kombinerade byggenheten inom EG.

EG har förvärvat Holte den 17 mars 2020. Säljare och köpare har kommit överens om att inte gå ut med fler uppgifter rörande försäljningspris och andra villkor i affären.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt mjukvaruföretag med fler än 1 000 medarbetare som arbetar från 15 kompetenscenter i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egna programvara åt fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn.
 

Om Holte

Holte är en ledande norsk leverantör av mjukvara, tjänster och kurser inom ämnen som arbetsmiljö, kvalitetssäkring, bygglovsansökningar, värderingar, tredjepartskontroll, ledning, drift och underhåll (MOM) samt projektledning.

Holte bildades 1987 och har 135 medarbetare och kontor i Oslo, Trondheim, Tønsberg och Gdansk.

Få reda på mer på: https://holte.no
 

För ytterligare information:

EVP Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-post jeand@eg.dk

CEO Aleksander Bjaaland, telefon +47 934 41 528, e-post aleksander.bjaaland@holte.no