EG förvärvar LUDUS Suite
12. oktober 2020

EG A/S förvärvar utbildningsplattformen LUDUS Suite från DXC Technology

EG förvärvar LUDUS Suite från DXC Technology och tar steget in i branschen för utbildningsteknik.

LUDUS Suite-plattformen förser en mängd olika utbildningsinrättningar i Danmark med moderna applikationstjänster som är till stöd i arbetet med studieadministration, exempelvis hantering av studenter, scheman, tentamina, prov och betyg.

I och med förvärvet stärker EG sin ställning som ledande branschspecifik programvaruleverantör i Skandinavien.

- Vi går också in i en ny bransch eftersom vi betraktar utbildningssektorn som en växande marknad med ett stort antal utbildningsinstitutioner med gemensamma branschspecifika utmaningar och ett gemensamt behov av standard edutech-programvara, säger VD Mikkel Bardram, EG:

– Inom EG fokuserar vi på att utveckla och driva affärskritiska ERP-system för ett antal branscher. LUDUS Suite är en sådan affärskritisk applikation för utbildningsinrättningar och vi ser fram emot att förse dem med en solid, säker och modern ryggrad som stöd i deras administrativa processer.

Förvärvet av LUDUS Suite inkluderar överföring av kvalificerade specialister/konsulter med djupgående domänkunskaper om applikationen från DXC Technology.

– Dessutom kommer EG att expandera i det nuvarande teamet och öka resurserna för att kunna tillhandahålla den bästa lösningen för utbildningssektorn, säger EG Publics EVP Johnny Iversen, och tillägger att förvärvet kommer att utgöra grunden för en ny affärsenhet inom EG:

– LUDUS Suite är grunden för en ny affärsenhet inom EG:s offentliga avdelning. Vi planerar att investera ytterligare i affärsenheten och ser fram emot att dela våra planer med både kunder och andra intressenter inom utbildningssektorn, säger EG Publics EVP Johnny Iversen og fortsetter:

– Vi ser fram emot att välkomna LUDUS Suite-medarbetarna till EG.

Säljare och köpare har kommit överens om att inte gå ut med fler uppgifter rörande köpeskilling och övriga villkor för transaktionen. 

Om EG

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med över 1 400 medarbetare som arbetar på fler än 20 olika kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara åt fler än 21 000 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Läs mer om EG på: https://eg.dk


Ytterligare information

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johnny Iversen, EVP, EG Public, JOIKA@eg.dk, +45 2088 7366