EG köper Sigma Estimates A/S
02. oktober 2020

EG köper Sigma Estimates A/S

EG köper programvaruföretaget Sigma Estimates A/S. Det strategiska uppköpet ska stärka programvarulösningarna för den skandinaviska byggbranschen.

Sigma Estimates A/S är EG:s tredje förvärv inom 12 månader av programvaruföretag som levererar till byggsektorn. Köpet är en del av EG:s tillväxtstrategi och insats för att digitalisera byggbranschen i Skandinavien.

In English: EG acquires Sigma Estimates A/S

– I och med det här förvärvet vill vi säkerställa att EG:s kunder får en fullständigt integrerad plattform som hanterar alla aspekter av byggprocessen – från kalkyl, projekt- och kvalitetsstyrning till fakturering. Det kan de kompetenta medarbetarna från Sigma Estimates hjälpa oss med, säger EG:s CEO Mikkel Bardram, och tillägger:

– Sigma Estimates levererar en unik och intuitiv kalkylplattform, utvecklad mot bakgrund av djup branschkunskap som passar perfekt in i EG:s produktportfölj. Jag är glad över att få hälsa våra nya, duktiga kollegor välkomna till EG.

EG har i tio år levererat programvara till den danska byggbranschen och köpte de två programvaruföretagen CalWin och norska Holte 2019 respektive tidigare i år. I och med köpet av Sigma Estimates stärker EG sin ställning som leverantör av innovativa beräknings- och styrningsverktyg för hantering av dataflöden till byggindustrin i Skandinavien, särskilt i Norge och Danmark.

EG har i dag över 12 000 kunder i byggbranschen och närmare 200 medarbetare i Danmark och Norge som är specialiserade inom byggbranschen.

– Vi ser båda ett behov av konsolidering och integrerade mjukvarulösningar i branschen. EG är den rätta ägaren, som har både den styrka och den volym som krävs för att vidareutveckla Sigmas potential på den skandinaviska marknaden, säger Sigma Estimates CEO Peter Sørensen.

– När vi slår ihop våra lösningar och kompetenser kan vi leverera den mest användarvänliga och framtidssäkrade programvaran för att hantera byggbranschens dataflöden, säger Aleksander Bjaaland, VP på EG Construction, och fortsätter:

– Sigma passar mycket bra in i såväl EG:s produktportfölj som kundsegment. Vi levererar redan i dag EG:s kalkylprogram EG Visual Kalkulation, Dynamic, Corbis, Quinty, JobOffice og SmartKalk till bygg-, VVS- och installatörsbranscherna.

Sigma Estimates har över 800 kunder och över 10 000 användare internationellt. Kärnprodukten är Sigma med 5D BIM/VDC-teknologi, en populär kalkylprogramvara bland hantverkare, entreprenörer, arkitekter och ingenjörer i den danska byggbranschen.

– Kalkylering kommer att bli ännu viktigare i framtidens byggindustri, och Sigmas starka fokus på integrationer och öppna API:er passar perfekt in i EG:s perspektiv. Vi ser fram emot att tillsammans med kunder och andra intressenter i branschen digitalisera byggprocessen ännu mer, säger Aleksander Bjaaland, VP hos EG.

EG tog över Sigma Estimates A/S den 1 oktober 2020. Säljare och köpare är överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 300 medarbetare. Företagets arbete utgår från över 20 kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara åt över

20 000 kunder inom privat och offentlig sektor. Läs mer på www.eg.se
 

Om Sigma Estimates A/S

Sigma Estimates levererar beräkningsprogramvara med 5D BIM/VDC till byggindustrin, däribland hantverkare, entreprenörer, arkitekter och ingenjörer. Sigma Estimates grundades 2003 och har huvudkontor i Høje Taastrup, Danmark. Läs mer på https://sigmaestimates.com/
 

Kontakter för mer information

Mikkel Bardram, CEO, EG A/S, tel. +45 2922 6548 / mibar@eg.dk

Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction, tel. +47 9344 1528 /abjaa@eg.no

Peter Sørensen, CEO, Sigma Estimates A/S, tel. +45 2099 7898 /pso@sigmaestimates.com