EG förvärvar norska Easyupdate
07. april 2021

EG förvärvar norska EasyUpdate

EG stärker sin position på skönhets- och friskvårdsmarknaden genom förvärvet av programvaruföretaget EasyUpdate AS.

– Det finns stor potential i att ytterligare digitalisera kundupplevelsen och processerna inom skönhets- och friskvårdsbranschen. EasyUpdate har en stark ställning på frisörmarknaden och deras produkter och kundbas kompletterar vår befintliga marknadsnärvaro i Norge och Danmark, säger Jesper Andersen, VD för EG Private Management.

In English: EG acquires EasyUpdate

Norska EasyUpdate har mer än 3 000 unika användare. EG digitaliserar vardagen för över 20 000 användare inom skönhets- och friskvårdsbranschen genom Hano, Hairtools och nu EasyUpdate.

– EasyUpdate har utvecklat en förstklassig plattform för marknadsledande frisörer. Genom att kombinera styrkorna hos alla våra lösningar inom skönhets- och friskvårdsbranschen bygger vi en starkare produktportfölj, som kan hjälpa våra kunder att förbättra sin verksamhet ytterligare och säkra integriteten i sina system och data, säger Jesper Andersen, EG A/S.

Med EasyUpdate följer ett administrationssystem, ett betalningssystem och bokningstjänsten ledigtime.no. Plattformen är molnbaserad med användarvänliga tjänster, däribland ett kraftfullt statistikverktyg som kan användas för att förbättra frisörsalongens resultat.
 

Jan Idar Vikse, grundare och ägare av EasyUpdate, har valt EG med stor omsorg:

– I den här branschen känner och respekterar vi varandra som konkurrenter och kollegor, och jag ser fram emot att få vara med om en spännande och ambitiös resa tillsammans med EG. Genom att kombinera det bästa av två världar får vi större möjligheter att investera i bästa möjliga lösning för våra kunder.

EG förvärvade EasyUpdate den 31 mars 2021. Säljare och köpare har kommit överens om att inte gå ut med fler uppgifter rörande försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med över 1 500 medarbetare som arbetar på fler än 20 olika kontor i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara åt över 21 000 kunder inom den privata och offentliga sektorn.
 

Om EasyUpdate AS

EasyUpdate AS levererar ett av Norges mest populära administrations- och bokningssystem, inklusive bokningstjänsten ledigtime.no, till frisörer och skönhetskliniker. Programvaruföretaget grundades 2003 av Jan Idar Vikse, VD, och har sitt huvudkontor i Haugesund i Norge.

Läs mer om EasyUpdate på https://easyupdate.no/
 

För mer information, vänligen kontakta:

EG A/S: Jesper Andersen, vice VD, EG Private, telefon +45 208 596 43 / jeand@eg.dk

EasyUpdate AS: Jan Idar Vikse, VD, telefon +47 416 21 666 / jan@easyupdate.no