EG förvärvar Aver & Lauritzen
17. augusti 2021

EG förvärvar Aver & Lauritzen

EG har förvärvat det danska programvaruföretaget Aver & Lauritzen ApS och lägger till ännu ett läkarsystem i portföljen. EG stärker därmed ytterligare sin ställning som specialiserad programvaruleverantör till primärsektorn, särskilt till allmänpraktiserande läkare och specialistläkare.

– Med Aver & Lauritzen ombord får vi ytterligare kraft att stärka den primära sektorn i Danmark och i slutändan säkerställa smidiga patientprocesser, säger Mikkel Bardram, CEO för EG A/S och tillägger:

– Vi ser genomgående i alla branscher att kunder och myndigheter ställer större krav på programvaruleverantörer. Vårt fokus är att sammanföra de starkaste leverantörerna inom branscher för att kunna erbjuda kunderna de bästa produkterna och det djupaste yrkeskunnandet. Precis som våra sju andra förvärv i år är förvärvet av Aver & Lauritzen en del i denna strategi, och vi ser fram emot att få välkomna nya kunder och medarbetare.

In English: EG acquires Aver & Lauritzen

EG har under det senaste året gjort betydande investeringar i affärsområdet EG Healthcare, bland annat genom förvärvet av A-Data år 2020.

EG Healthcare är den ledande leverantören av branschanpassad programvara för läkare inom den danska primärsektorn och står bakom läkarsystemen EG Clinea och EG WinPLC för 1 100 allmänpraktiserande läkar- och specialistläkarkliniker. Nu tillkommer ytterligare ett läkarsystem: Läkarjournalsystemet GANGLION från Aver & Lauritzen.

Michael Frank Christensen, VP i EG Healthcare, säger:

– Vi ser att under de kommande åren kommer myndigheter att ställa ännu fler krav på innovativ hälso-IT, bland annat nya certifieringskrav, nya kodstandarder för både allmän- och specialistläkare samt en ny internationell standard för kommunikation,, Fast Healthcare Interoperability Resources, FHIR.
 

Tvärfunktionell utveckling

– Vi bygger vidare på de goda erfarenheterna efter förvärvet av A-Data, där vi har lyckats ligga i framkant gällande certifieringskrav och har kunnat använda och vidareutveckla moduler inom vår programvara, berättar Michael Frank Christensen.

– Som leverantör måste vi vara i ständig utveckling för att leverera system som matchar vårdsektorns ökande krav på innovativ hälso- och sjukvårds-IT och stöder läkarnas och specialistläkarnas arbete.

Både EG Healthcare och Aver & Lauritzen prioriterar utvecklingen högt och vi är glada att Aver & Lauritzen har valt EG som ny ägare, säger Michael Frank Christensen.

– Vi ser fram emot att få hälsa 150 nya läkare välkomna till EG Healthcare, där vi redan betjänar 1 100 kunder inom läkarområdet.

Teamet bakom Aver & Lauritzen och läkarsystemet GANGLION, Poul Aver och Jens Christian Lauritzen säger:

– De senaste åren har EG genom betydande ekonomiska satsningar visat att företaget kan och vill lyfta utvecklingen av journal- och kommunikationsplattformar för primärvården. Framåt, tillsammans med EG, har vi möjlighet att se till att GANGLION-klinikerna har en ledande journallösning.

EG tog över Aver & Lauritzen ApS den 1. juli 2021. Säljare och köpare är överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG A/S

EG levererar vertikal programvara som gör det möjligt för våra kunder att vidareutveckla sina verksamheter.

EG har fler än 1 500 medarbetare som främst arbetar på kontor i Norden samt ett centralt utvecklingscenter i Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara åt fler än 21 000 kunder inom privat och offentlig sektor. 

Läs mer om EG 
 

Om Aver & Lauritzen ApS

Läkar- och ingenjörsföretaget Aver & Lauritzens primära produkt är läkarjournalsystemet GANGLION. Historien bakom IT-verksamheten sträcker sig nästan trettio år tillbaka, när ägarna Poul Aver och Jens Christian Lauritzen började samarbeta och lade grunden till journalsystemet. Företaget har sju anställda och kontor i Roskilde och Vadum, Danmark.

Läs mer på https://averlauritzen.dk
 

Mer information

För mer information, kontakta:

Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, EG A/S, +45 3091 9409 / mifch@eg.dk

Poul Aver, CEO, Aver & Lauritzen ApS, +45 2339 1839 / pa@averlauritzen.dk