EG förvärvar Zavann AB
04. augusti 2021

EG förvärvar Zavann AB och stärker sin Utility-verksamhet i Norden

EG, ett ledande nordiskt programvaruföretag, går i dag ut med förvärvet av det svenskbaserade programvaruföretaget Zavann AB.

Zavann specialiserar sig på elhandelssystem med tillhörande tjänster som hjälper elhandlare att bli mer framgångsrika. Zavann har sitt huvudkontor i Solna, Sverige och kommer att integreras i EG Utility med över 200 anställda i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Förvärvet är EG:s andra förvärv inom energisektorn under 2021 och stödjer strategin att vara en av de marknadsledande leverantörerna av programvara för energibranschen i Norden.

"Elmarknaden förändras och det finns ett behov av produkt- och tjänsteinnovation på marknaden. Genom att förvärva specialiserade mjukvaruföretag som Zavann i augusti och EnerKey i juni kan vi driva mer innovation tillsammans med våra kunder baserat på en utökad produktportfölj och en djupare expertis på marknaden", säger VD Mikkel Bardram, EG.

"Zavann levererar produkter och tjänster som kompletterar vårt befintliga utbud, och vi ser fram emot att prata med våra befintliga kunder om de nya möjligheterna vi får med Zavann-teamet ombord", säger Mikkel Bardram.

Zavanns lösning, Gasell, erbjuds som SaaS med ett BPO-erbjudande, där Zavann AB tar fullt ansvar för kundernas processer inom elhandeln. Dessutom kompletteras EG:s erbjudande av Zavann genom ett bredare serviceutbud till elhandlare med lösningar för utskick av fakturor, kundkommunikation och fullmaktslösningar.

"Jag känner mig säker på att EG A/S är rätt ägare till Zavann AB. Vi delar samma passion för energikunderna och marknaden, och vi kommer att dra nytta av att vara en del av en mycket större organisation med ett gemensamt arbetssätt och en aptit för att ytterligare investera i befintliga och nya produkter", säger VD Mats Rosén, Zavann AB.

EG tog över Zavann AB den 1 augusti 2021. Säljare och köpare har kommit överens om att inte gå ut med fler uppgifter rörande försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.

Under 2021 har EG förvärvat sex programvaruföretag inom fem områden: EasyUpdate AS (Health & Beauty), FrontAvenue A/S (HSEQ), Front Systems AS (Retail), PM El-Beregning (Construction) EnerKey Oy (Utility) och Zavann AB (Utility).
 

Mer information

Talesperson 

CEO Mikkel Bardram, EG A/S

Presskontakt 

Kommunikationsansvarig Per Roholt, telefon +45 2060 9736.

Om Zavann AB

Zavann AB grundades 2008 utifrån en djup branschinsikt från elmarknaden och genom att driva elhandelsföretag. Företaget är ett Entech-företag som specialiserar sig på elhandelssystem med tillhörande tjänster som hjälper elhandlare att bli mer framgångsrika.

Läs mer om Zavann
 

Om EG   

EG levererar vertikal programvara som gör det möjligt för våra kunder att vidareutveckla sina verksamheter.  EG har fler än 1 500 medarbetare som främst arbetar på kontor i Norden samt ett centralt utvecklingscenter i Polen. Vi utvecklar, levererar och underhåller vår egen programvara till kunder inom privat och offentlig sektor.

Läs mer om EG