EG förvärvar PM El-Beregning
03. maj 2021

EG förvärvar PM El-Beregning

EG har förvärvat det danska programvaruföretaget PM El-Beregning och fortsätter med en ambitiös ConTech-strategi i den skandinaviska byggbranschen.

– I och med förvärvet lägger vi till kalkylprogramvaran Kalkia i vår produktportfölj. Kalkia är, precis som EG:s lösningar, skapad av branschfolk, så den passar mycket bra in bland EG:s övriga produkter, och Kalkia används redan för att beräkna ca. 70 procent av de danska elavtalen, säger Mikkel Bardram, CEO för EG A/S.

EG Construction har i dag över 200 medarbetare och har under de senaste 18 månaderna utökats med en rad starka programvaruleverantörer till byggbranschen, exempelvis CalWin, Holte och Sigma, och i och med förvärvet av PM El-Beregning fortsätter EG med sin ambitiösa Construction Technology-strategi (ConTech-strategi) inom den skandinaviska byggbranschen.
 

EG levererar programvara för hela byggprocessen

På EG ser man en enorm potential i att stärka byggbranschens företag med sammanhängande digitala lösningar och samtidigt skapa en grund för hållbart byggande.

– Det börjar med kalkyleringen, där hela grunden för varje byggprojekt läggs. En grund som sedan kan användas för att optimera beställningar, minimera materialspill, utvärdera förloppet, välja rätt produkter och inte minst minimera väntetider, säger Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction.

– Med Kalkia kan vi nu erbjuda marknadens bästa kalkyleringslösningar för alla delar av byggprocessen, vilket ger grunden till en fullständigt sammanhängande lösning för byggbranschen, fortsätter Aleksander.

Mikkel Bardram är mycket nöjd med att EG nu har en så stark representation inom ConTech, som är en av de kommande årens viktigaste tillväxtpotentialer:

– De nya programvarulösningarna stärker hållbarheten i framtidens byggprojekt, och med intelligent användning av data och korrekt beräkning sparar man in på resurser i byggprocessen. Med våra befintliga och kommande lösningar kommer byggbranschen att uppleva förbättringar hela vägen från idé till produktion och leverans av ett färdigt bygge, säger Mikkel Bardram, CEO för EG A/S.
 

Optimerat samarbete med leverantörer

– Kalkia är ett professionellt beräkningsprogram för elektriker och elinstallatörer och ett perfekt komplement till EG Constructions produktportfölj för byggindustrin, säger Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction.

– Korrekt beräkning under byggprocesser är avgörande för våra kunders framgång. Med PM El-beräkning och Kalkia stärker vi samarbetet med materialleverantörer och ökar möjligheterna att optimera produktionen och leveransen, tillägger Aleksander.

Kalkias databas innehåller alla nödvändiga material. Den är dessutom integrerad med elbranschens ackordssystem (EBA) vilket gör den till ett komplett verktyg för exakt kalkylering.

– Efter 20 år som VD för PM El-Beregning känns det tryggt att EG nu tar över som ägare av företaget, och beslutet är noga övervägt. Det kommer att bidra till vidareutveckling av idén och ge upphov till nya integreringar och möjligheter för våra kunder. Jag är verkligen glad över samarbetet, säger Claus Thomsen, CEO för PM El-Beregning.

EG har tagit över PM El-Beregning den 29 April 2021. Säljare och köpare är överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
 

Om EG

EG levererar vertikal programvara som gör det möjligt för våra kunder att vidareutveckla sina verksamheter. EG har mer än 1 500 medarbetare som arbetar på olika kontor i Skandinavien, Polen och Indien. Vi utvecklar, levererar och underhållar vår egen programvara åt 21 000+ kunder inom privat och offentlig sektor.

Få reda på mer på eg.se/om-eg/ 
 

Om PM El-Beregning

PM El-Beregning ApS är ett danskt programvaruföretag med fokus på elberäkning och leverantör av det professionella kalkylprogrammet Kalkia till elbranschen. Företaget grundades 1967 och har kontor i Brøndby Strand. 

Läs mer på https://elberegn.dk/
 

För mer information, kontakta:

CEO Mikkel Bardram, EG A/S, +45 2922 6548 / mibar@eg.dk