Bright Energy och EG i nytt samarbete
08. november 2022

Bright Energy och EG i nytt samarbete

Behovet av innovativa lösningar och funktioner rörande energiförbrukning och energieffektivisering ökar kraftigt kopplat till de höga elpriserna. Slutkunder kräver idag allt mer av sina energibolag som tidvis kämpar med att leva upp till den snabbt förändrade kravbilden.
 

Genom att ett nytt strategiskt samarbete skapar Bright Energy och EG tillsammans förutsättningar för energibolagen att snabbare möta slutkundernas växande behov.

– Bright Energy har utvecklat en app, som kan hantera samtliga nyttigheter, allt från elhandel, elnät och fjärrvärme till bredband, vatten & avlopp och avfall. Därför är vi mycket glada att kunna erbjuda våra kunder detta unika upplägg, säger Håkan Danström, ansvarig för EG Utility i Sverige.

App till tjänsteerbjudandet

Samarbetet innebär att EG kommer att kunna erbjuda Brights app till EGs kunder. Det är en helt ny teknisk uppsättning, där energibolagen kan fokusera på att rulla ut sin app, utan extra integration. I en digital lösning där energibolagen revolutionerar sin relation med slutkonsumenter, förbättrar tjänsteerbjudandet och förser kunderna med verktyg för att förstå, kontrollera och hantera sin energiförbrukning – allt i en enkel app.

– Samarbete med EG är helt avgörande för hur snabbt energibolagen kan rulla appen och tillåter dem fokusera på innehåll och sina slutkunder istället för integrationsprojekt säger Patrik Larm, CRO på Bright Energy.
 

Om Bright Energy

Bolaget grundades för drygt 10 år sedan, då som en fristående elleverantör med målet att hjälpa privatpersoner att minska sin elförbrukning, miljöpåverkan och sina kostnader på olika smarta och hållbara sätt. Idag levererar Saas-bolaget Bright Energy en plattform som hjälper elbolag att spetsa sina erbjudanden. Det handlar bland annat om att ge kunderna översikt över sin elanvänd-ning, skicka pushnotiser när elen är billig eller möjligheten att värmestyra hemmet.

Läs mer på getbright.se
 

Om EG

EG är en marknadsledande leverantör av nordisk branschanpassad programvara för privata och offentliga kunder. EG: s Software-as-a-Service-lösningar utvecklas av specialister med djup branschkunskap som stöder kundernas affärskritiska och administrativa processer. EG sysselsätter mer än 1 700 personer, främst i Norden. Koncernens omsättning 2021 var 1,755 miljarder danska kronor.

Läs mer på eg.se
 

Ytterligare information

EG
Direktör Håkan Danström, EG Utility, +46 731 46 78 72, hsven@eg.se

Bright Energy
CRO Patrik Larm, +46 708 64 28 63, patrik.larm@getbright.se