Eleonore Bergquist - Women in Tech
21. november 2022

”Du måste tänka igenom saker och lösa problem – det är intressant.”

I den här serien får du träffa några av de kvinnor som arbetar för EG. Här presenteras Eleonore Bergqvist, programvaruutvecklare hos EG i Sverige.

”IT och programvara är under förändring. Det finns alltid något nytt att lära sig, så jobbet blir aldrig tråkigt”, säger Eleonore Bergqvist, programvaruutvecklare hos EG i Sverige.

Flexibiliteten i jobbet och daglig problemlösning till nytta för kunderna står högt i kurs hos Eleonore Bergqvist.

Hon är programvaruutvecklare hos EG i Sverige, och när hon pratar sitter hon i sommarstugan utanför Stockholm som hon har köpt med sin man och som hon nu ägnar tid åt att inreda – och njuta av.

”Jag gillar att skapa vackra miljöer, plantera blommor och sånt”, säger hon.


Säkerställer effektiv hantering

Men jobbet har också sin tid.

”Jag är utbildad till fullstack webbutvecklare på en yrkesskola med fokus på PHP och JavaScript. Inom EG arbetar jag med systemet Gasell, som hjälper Sveriges elbolag att administrera alla aspekter av deras kundinformation. Det handlar om att samla information och göra administrationen så effektiv som möjligt genom automatisering.”


IT är alltid i förändring

Det ger kundernas medarbetare tid till annat och slutkunderna får värde och insikt i den egna energikonsumtionen.

”IT och programvara är alltid i förändring. Det finns alltid något nytt att lära sig, så jobbet känns aldrig tråkigt. Man måste tänka igenom saker och lösa problem – det är intressant," säger Eleonore Bergqvist.

Läs mer om EG