CEO, Heidi Blengsli Aabel
12. december 2023

CheckWare är norsk Gazelle för tredje året i rad

CheckWare, nyligen förvärvat av EG, har för tredje året i rad utsetts som Gazelle-företag i Norge av Dagens Næringsliv.

 
"Just nu händer det positiva saker för oss nästan varje dag" säger Heidi Blengsli Aabel, VD för CheckWare:

"Vi har blivit Gazelle för tredje året i rad, vi närmar oss ett nytt omsättningsrekord år 2023, och vi är mycket glada över att ha blivit köpta av EG, som har stora internationella ambitioner för CheckWare".

Företagets mjukvaruplattform, CheckWare, ger patienter möjlighet att aktivt delta i sin egen behandling och uppföljning genom digitala kliniska kartläggningar, digital hemuppföljning av patienter och webbaserade behandlingsprogram.
 

Fortsatt tillväxt

År 2022 nådde CheckWare nästan 60 miljoner norska kronor i omsättning. Driftsresultatet landade på 8,7 miljoner, vilket motsvarar en vinstmarginal på 14,5%. Tillväxten fortsätter även år 2023.

Även om företaget nu tar ett stort steg tillsammans med EG för att bli en betydande internationell aktör inom hälsosektorn förändras inte företagets affärsmodell.

"Det viktigaste är att vara en pålitlig partner för alla våra kunder, och våra tre likvärdiga mål förblir nöjda medarbetare, nöjda kunder och lönsam tillväxt", säger Aabel.
 

Endast två procent blir Gazelle

"Lönsam tillväxt är ingen självklarhet, och det är en stor prestation att bygga upp ett företag som genererar vinst. Det är precis det vi vill hylla när vi väljer årets gazeller", skriver Dagens Næringsliv i samband med årets Gazelle-utnämning. Endast två procent av norska företag kvalificerar sig som Gazelle, då kriterierna är strikta.

Dagens Næringsliv har sedan 2003 utsett landets mest framgångsrika företag genom "Årets Gazelle-företag." 

Kriterierna för utnämningen inkluderar en omsättningsökning under de senaste fyra åren, en fördubbling av omsättningen under samma period och ett positivt rörelseresultat årligen under samma period.

"Det är viktigt att få erkännande för det arbete vi har gjort tillsammans med våra kunder under många år för att skapa hållbara digitala hälsovårdstjänster. Dagens Næringslivs utnämning är en tydlig dokumentation för att vi samtidigt har skapat en hållbar affärsverksamhet", säger Heidi Blengsli Aabel, VD för CheckWare.

EG förvärvade i början av november CheckWare för att stärka arbetet inom hälsosektorn för behandling av både psykiska och somatiska sjukdomar i Norden.

Läs mer här