EG Building Supply
19. februari 2023

EG Building Supply är ett nytt samlat verksamhetsområde inom EG

I dag genomgår trä- och byggvarubranschen en närmast explosiv utveckling, vilket ställer större krav på EG som leverantör av programvara till de växande företagen i branschen. EG Building Supply är en helt ny division inom EG, med tre branschlösningar och 100 medarbetare för att få tillräckligt med muskler för utmaningen.

- Det går bra för trä- och byggvarubranschen. Vi ser en konsolidering, både i Norden och i resten av världen. I dag är EG ledande i Norden, med tre lösningar för branschen: Nexstep i Norge, TRYGG/2000 i Sverige och ASPECT4 Timber i Danmark.

Samtidigt växer vårt trävarusegment och expanderar till fler länder. Det gäller till exempel Mestergruppen, Kesko och Stark, berättar Britta Bech, som är Senior Vice President med ansvar för nya EG Building Supply. Hon tillägger:

- Utvecklingen på marknaden kräver en viss volym för oss som programvaruleverantör. Därför samlar vi nu alla tre lösningarna och all kompetens för att i framtiden kunna leverera programvara som matchar kundernas tillväxt och stödjer deras verksamhet. Vi har starkt fokus på kundupplevelsen.

Det kräver kapacitet för utveckling, och det har vi nu i EG Building Supply.

100 medarbetare och 40 års erfarenhet av branschen

Genom att samla de tre befintliga lösningarna har EG Building Supply nu 100 branschexperter, både konsulter och utvecklare, och 40 års branscherfarenhet.

- Vår programvara stödjer hela värdekedjan och är i dag helt integrerad. Jag vill särskilt framhålla att vi kommer att fortsätta med våra nuvarande lösningar och vidareutveckla dem, och att vi nu kommer att jobba mera geografiskt övergripande. Det globala målet på längre sikt är att leverera en samlad EG-lösning till byggvarubranschen, säger Britta Bech.

Vi levererar digitala lösningar som optimerar våra kunders verksamhet inom trä- och byggvarubranschen, både lokalt och globalt. Britta Bech, SVP, EG Building Supply

 

De viktigaste trenderna

De viktigaste trenderna inom hela värdekedjan är digitalisering, dataintegration och hållbarhet. Hela bygg- och bostadsbranschen digitaliseras allt mer, och vårt mål är att leverera programvara som ger effektivt stöd för alla processer.

EG har redan 17 000 användare av EG Building Supply, 1 400 återförsäljare, 14 000 kunder inom byggbranschen och mer än 10 000 användare inom arkitekt- och konsultverksamheter. Samtidigt använder 50 procent av uthyrningsfastigheterna i Danmark ett EG-system.

Befintliga lösningar byggs ut

Redan 2023 kommer vi att vidareutveckla och modernisera de tre befintliga lösningarna Nexstep, TRYGG/2000 och ASPECT4 Timber med fler funktioner – i dialog med våra kunder.

- EG Building Supplys klart större kapacitet är det som kommer att driva utvecklingen av framtidens programvara för våra växande kundföretag på trä- och byggvarumarknaden, säger Britta Bech, SVP i EG Building Supply.

Mer om EG Building Supply