EG acquires Props
08. maj 2023

EG förvärvar Props för att utöka utbudet av programvara för fakturering inom energisektorn

Köpenhamn, 8 maj 2023 - Idag meddelade EG, ett ledande nordisk programvaruföretag, förvärvet av det svenska programvaruföretaget Props Utility Solutions AB och Props Utility Services AB.


Props är en fullserviceleverantör av faktureringstjänster inom energisektorn med flera starka programvarulösningar, inklusive fakturering, mätarhantering, leverantörsbyte, komponenthantering och arbetsorder. Dessutom erbjuder Props en fullständig BPO-tjänst, som kombinerar både SaaS och BPO som en paketlösning till kunder i Sverige, Norge och Finland.

"Props levererar produkter och tjänster som kompletterar vårt befintliga utbud inom energisektorn, och vi ser fram emot att stärka vår position i Norden och diskutera med befintliga och nya kunder om de nya möjligheter vi får med Props som en del av EG", säger CEO Mikkel Bardram, EG.

Med huvudkontor i Solna, Sverige, kommer Props att integreras i EG Utility, som nu räknar med mer än 180 branschspecialister som fokuserar på programvara för fakturering inom energisektorn i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Förvärvet är EG's tredje förvärv inom faktureringssektorn inom fyra år och stödjer en strategi som fokuserar på att tillhandahålla den bästa faktureringsprogramvaran för energisektorn i Norden.

"Under de senaste åren har vi sett att energimarknaden har påverkats av ett antal nya krav för att hantera energikrisen, och vi ser en ökande efterfrågan på produkt- och tjänsteinnovation på marknaden. Genom att förvärva specialiserade programvaruföretag inom energisektorn som Props, Zavann i 2021 och Sonlinc i 2019, kan vi driva mer innovation tillsammans med våra kunder baserat på en utökad produktportfölj och en djupare expertis inom energimarknaden", säger CEO Mikkel Bardram, EG.

Props kärnprodukt, ProBill, erbjuds både som en lokal lösning och som SaaS med en Business Process Outsourcing-lösning, där Props tar fullt ansvar för kundernas faktureringsprocesser.

"Jag känner till Props och ProBill och ser fram emot att arbeta med kunderna och medarbetarna som en del av EG-familjen", säger director Håkan Danström, EG Utility Sweden.

För Props har att hitta rätt ägare för framtiden varit det viktigaste:

"Jag känner mig säker på att EG är rätt ägare till Props. Under flera år har vi konkurrerat på den svenska marknaden och vi delar samma passion för våra kunder inom energisektorn och marknaden. Att kombinera våra krafter kommer att vara till fördel för både våra kunder och den fortsatta utvecklingen av våra lösningar, eftersom vi kommer att dra nytta av att vara en del av en mycket större organisation med en gemensam arbetsmetod och en aptit för att ytterligare investera i befintliga och nya produkter", säger Props' medgrundare, ägare och tf Vd, Håkan Angelström.

EG förvärvade Props Utility Solutions AB och Props Utility Services den 2 maj 2023. Säljaren och köparen har kommit överens om att inte avslöja ytterligare detaljer om försäljningspriset och andra villkor i transaktionen.

Om Props

Props är en svensk leverantör av flexibla och avancerade programvarulösningar för elbolag, fjärrvärmebolag, telekomföretag, bredbandsföretag och andra företag inom försörjningssektorn. Företaget har mer än 200 system och lösningar installerade hos företag i Sverige, Finland och Norge. Huvudkontoret finns i Solna i Sverige och företaget har 40 anställda med lång och djup branschkunskap.

Läs mer om Props
 

Om EG

EG är en marknadsledande leverantör av nordisk branschanpassad programvara för privata och offentliga kunder. EG: s Software-as-a-Service-lösningar utvecklas av specialister med djup branschkunskap som stöder kundernas affärskritiska och administrativa processer. EG sysselsätter mer än 2 000 personer, främst i Norden. Koncernens omsättning 2022 var 2,1 miljarder danska kronor.
 

Ytterligare information

Talsperson
Director Håkan Danström, EG Utility Sweden, +46 731 46 78 72, hsven@eg.se

Presskontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736