IT-säkerhet i EG
10. juni 2024

EG Utility tar hand om IT-säkerheten

På EG investerar vi kontinuerligt i IT-säkerhet och gör allt för att våra lösningar ska fungera i den föränderliga världen och stödja en GDPR-säker hantering av data.

EG Utilitys programvara är designad att fungera i en föränderlig värld där det är viktigt att leva upp till nationella och internationella bestämmelser för datasäkerhet.

Särskilt under de senaste åren har säkerheten varit en mycket hög prioritet. Vi har på EG investerat i en professionell säkerhetssetup i samarbete med vårt IT Security-team.

Samarbete med starka teknologipartners

IT-säkerheten är alltid utsatt på grund av hackare och cyberattacker, särskilt i dagens värld som präglas av oroligheter. Därför gör EG kontinuerligt stora insatser för att säkra sina webbaserade plattformar optimalt i en molnarkitektur som har professionell hosting.

Det gör vi bland annat i samarbete med starka teknikpartners som Microsoft.

Säkerhet är en kombination av flera saker

Antivirusprogram, brandväggar och säkerhetsuppdateringar är nyckelord – och som tjänsteleverantör hanterar vi dem professionellt.
Men visste du att du som användare av våra system själv kan göra en insats för att öka säkerheten?

Tre goda råd för säkerhet

Kom ihåg att säkerheten aldrig är starkare än den svagaste länken. Därför är det också viktigt hur vi som medarbetare agerar. Det handlar i praktiken om att vara extra uppmärksam när man använder IT-systemet i vardagen, och att ni har goda ”IT-säkerhetsvanor” inom organisationen:

  • Använd sunt förnuft när du tar emot e-post – klicka aldrig på bifogade filer och länkar, inte heller i textmeddelanden, om du inte är säker på avsändaren.
  • Håll koll på användarnamn och åtkomstkoder – använd eller överta aldrig en kollegas lösenord.
  • Fråga en IT-ansvarig eller administratör – innan du laddar ner program.

Har du frågor om säkerheten eller annat som har med din lösning att göra är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster? Kontakta vårt team av experter och berätta om din verksamhets behov och hur vi kan hjälpa dig. 

Senior Sales Executive

Frida Grahn

Tlf:  +46 101 955 000

Email:  kontakt@eg.se

Bid Manager

Sonja Johansson

Tlf:  +46 101 955 000

Email:  kontakt@eg.se