EG A/S - Ett av Skandinaviens ledande programvaruföretager
03. juni 2019

Francisco Partners övertar EG

Francisco Partners förvärvar en av Skandinaviens ledande leverantörer av branschspecifik programvara till fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn för 3,7 miljarder danska kronor. Den 23 maj blev affären äntligen godkänd av myndigheterna.

Ledningen på EG A/S ser fram emot fortsatt tillväxt i samarbete med Francisco Partners som är en ledande global kapitalfond specialiserad på köp och utveckling av programvaru- och teknikföretag.

- Den nya ägaren ger oss inspiration och kapital till att stärka vår utveckling. Vi har lyckats utveckla ett ledande programvaruföretag efter ett mycket lyckat genomförande av vår strategi och en gedigen insats från våra medarbetare, säger EG:s CEO Mikkel Bardram.

Petri Oksanen, partner hos Francisco, säger:

- Vor ambition är med Francisco Partners expertkunskap att bygga ut EG:s marknadsställning som en av Nordens ledande software leverantörer. Vi ska få EG att fortsätta växa organisk och genom förvärv av företag som arbetar med branschspecifika programvaror.

- EG är kända som en stark leverantør av branschspecifik programvara till många grenar i Skandinavien, säger Quentin Lathuille, Vice President hos Francisco Partners.

- Vi ser fram emot samarbetet med EG og genom samarbetet att skapa en ny tillväxtpotential for EG.

 

Om EG A/S

EG är ett skandinaviskt programvaruföretag med fler än 1 000 medarbetare. Företagets arbete utgår från 15 kunskapscenter i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara till fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn. Läs mer på eg.se.

 

Om Francisco Partners

Francisco Partners är en ledande global kapitalfond specialiserad på teknikföretag. Sedan Francisco Partners grundades för mer än 19 år sedan har de anskaffat mer än 14 miljarder US-dollar i kapitalåtaganden och investerat i över 200 teknikföretag, och det gör dem till en av världens mest aktiva och erfarna teknikinvesterare. Francisco Partners kan som investerare bidra med djup expert- och branschkunskap.

Du finner mer information om Francisco Partners på franciscopartners.com.

 

Kontakt för ytterligare information
CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-post mibar@eg.dk.

 

Read in English (pdf)