EG A/S - Ett av Skandinaviens ledande programvaruföretager
02. september 2019

EG köper Sonlinc A/S

EG har köpt upp det danskägda IT-företaget Sonlinc A/S, som tillhandahåller service och programvaror till försörjningsbranschen.

Med det strategiska uppköpet har EG stärkt sin position inom försörjning och därmed skrivit ännu ett kapitel i historien om vägen till att bli Skandinaviens ledande leverantör av branschprogramvaror:

- Sonlinc A/S har stor expertis inom försörjningssektorn och starka kundrelationer. Det gör att företaget passar mycket bra ihop med vår befintliga verksamhet på området. Sonlinc är exakt den sortens verksamhet som passar in i det nya EG, med fokus på branschspecifika programvaror och tillväxt, säger CEO Mikkel Bardram, EG A/S.

In English: EG acquires Sonlinc (pdf)

- I och med köpet av Sonlinc fördubblar vi vår omsättning på försörjningsområdet i Danmark, och EG blir den viktigaste spelaren på marknaden. Det ger oss en unik möjlighet och ett ansvar att möta kundernas behov av ny funktionalitet och nya produkter. Därför vill vi nu slå samman våra expertiser, utarbeta en gemensam produktstrategi och investera i utveckling så att vi kan ge våra kunder de bästa erbjudandena och lösningarna, berättar avdelningschef Johnny Iversen, EG Public.

För Sonlinc är uppköpet en positiv avslutning på en kort försäljningsprocess:

- Jag är glad både för min egen och för mina medarbetares skull eftersom vi hittade en köpare med så stort kunnande och intresse för Utility-området, säger CEO Kaspar Mondrup, Sonlinc A/S.
 

Stärkt position på marknaden

Uppköpet understryker EG:s satsning på försörjningsmarknaden, inom vilken koncernen redan har samlat sin befintliga försörjningsverksamhet under public-avdelningen som leds av VD Rasmus Dalby Martinussen:

- Vi är redan kända för våra egna lösningar Zynergy och Xellent, som är starka både på den svenska och danska marknaden. Sonlinc har varit i försörjningsbranschen i över 30 år, och deras lösningar administrerar mer än två miljoner kundförhållanden i Danmark. Därför är jag mycket glad över att få hälsa Sonlinc och deras medarbetare välkomna till EG, säger Rasmus Dalby Martinussen.

EG tog över Sonlinc A/S den 2/9, 2019. Alla avtal med kunder, leverantörer och samarbetspartner fortsätter som tidigare. Säljare och köpare är eniga om att inte ytterligare kommentera försäljningspris och övriga villkor för transaktionen.
  

Om EG

EG är ett skandinavisk programvaruföretag med fler än 1 000 medarbetare. Företagets arbete utgår från 24 kunskapscenter i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och servar vår egen programvara till fler än 9 500 kunder inom den privata och offentliga sektorn.

Kontakt för ytterligare information

CEO Johnny Iversen, EG Public, telefon +45 2088 7366, mail joika@eg.dk 
CEO Kaspar Mondrup, Sonlinc A/S, telefon, +45 5150 6235, mail kam@sonlinc.dk