Vattenfall AB har skrivit på för EG Xellent D365 för Danmark och Norge med möjligheter för Finland och Sverige.
03. april 2023

EG Utility Sweden har ingått nytt avtal

EG Utility Sweden och Vattenfall AB har ingått avtal om användningen av fakturingssystemet EG Xellent D365 i både Danmark och Norge med möjlighet att utöka med Finland och Sverige.

"Jag är glad att Vattenfall har valt EG Xellent D365, baserat på Microsoft Dynamics 365, som deras nya lösning för B2B-fakturering och kontrakthantering. Vi ser fram emot implementeringen och samarbetet med dem, og de er är bara ett av flera energiföretag som nyligen har valt EG Xellent D365 och Microsoft Dynamics 365 som sin framtida plattform för fakturering och kontrakthantering", säger director Håkan Danström, EG Utility Sweden.

EG har nu flera av de stora energibolagen i Norden som kunder till kundinformationssystemet EG Xellent D365.

"Vi ser frememot den fortsatta spridningen över hela Norden och med den betydande tillväxten av elbolag som implementerar MS Dynamics 365, hoppas och förväntar jag mig att de kommer att ägna stor uppmärksamhet åt vår fakturingssystem”, säger Senior Vice President, Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.

Om EG Xellent D365

EG Xellent D365 är marknadens mest beprövade, stabila och framtidssäkrade kundinformationssystem för energiföretag. Lösningen bygger på Microsoft Dynamics 365 och möjliggör digitalisering och effektivisering av alla processer inom verksamheten, från rådata om förbrukningen och fakturering till analys och handel. Transparenta kunddata ger en optimal grund för effektiva försäljnings- och marknadsföringsinsatser.

EG Xellent sätter kunden i centrum, stärker kundens affärer och gör dem mer konkurrenskraftiga på en starkt konkurrensutsatt marknad, oavsett om kraftbolaget levererar el, gas, vatten, värme, fiber/bredband och renovering eller söker nya marknader med nya produkter .

Läs mer om EG Xellent D365

https://eg.se/it/energi/xellent/