EG Xellent-lösningen är godkänd för elmarknaden i Norge
31. maj 2024

En milstolpe har nåtts: EG Xellent-lösningen är godkänd för elmarknaden i Norge

Kundinformationssystemet EG Xellent från EG Utility har fått systemgodkännande för datautbyte med Elhub Norge på den norska elmarknaden.

Elhub Norge, som är navet för all elförbrukningsdata i Norge, har godkänt lösningen EG Xellent för den norska elmarknaden.

Uppfyller myndigheternas krav

EG Utility levererar redan framgångsrikt EG Xellent till den danska, svenska och finska energimarknaden. EG Xellent gör det lättare för företagen att nå kunderna och uppfylla myndigheternas krav gällande fri konkurrens. Godkännandet öppnar nya möjligheter på de nordiska elmarknaderna.

Vi ser fram emot att leverera en stark lösning till Norges elmarknad och att stärka våra partnerskap med ännu fler nordiska energibolag som kan uppnå digitaliserings- och optimeringsvinster med vår mjukvara. Rasmus Dalby Martinussen, Senior Vice President, EG Utility

 

Elhub Norge är ett nav som alla elbolag integrerar till för att kommunicera med marknaden och fakturera sina kunder. Elhubben lagrar, digitaliserar och analyserar mätdata från leverantörerna - 90 miljoner mätvärden dagligen - innan de delas med de norska elnätsföretagen, elleverantörerna och Norges nästan 3,4 miljoner elkunder. Elhubben säkerställer en effektiv hantering av data, inklusive mätavläsningar, kundinformation och fakturering mellan aktörerna.

EG Xellent effektiviserar alla processer

EG Xellent är en beprövad, stabil och flexibel lösning för energibolagen.

Lösningen bygger på den senaste teknikplattformen Microsoft Dynamic 365 och kan effektivisera alla processer inom verksamheten, från förbrukningsdata och fakturering till analys, handel och optimering av försäljning och marknadsföring.

EG Xellent sätter kunden i centrum, stärker verksamheten och gör leverantörerna mer konkurrenskraftiga på en marknad präglad av konkurrens.

EG Xellent är moduluppbyggt och kan anpassas till det enskilda företagets processer och behov, oavsett om man arbetar med el, gas, vatten, värme, fiber/bredband, renhållning eller andra leveransarter.

Nu är EG Xellent tillgängligt också för elbolag, leverantörer och kunder på den norska elmarknaden.

Se alla fördelarna med EG Xellent

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster? Kontakta vårt team av experter och berätta om din verksamhets behov och hur vi kan hjälpa dig.

Bid Manager

Sonja Johansson

Tlf:  +46 101 955 000

Email:  kontakt@eg.se