Praktikplats

Om du vill specialisera dig under studietiden och har lust att dela med dig av färska kunskaper från ditt fält.

Så är EG en bra arbetsplats för dig att göra praktik på. 

Läs mer

Lediga Young Professionals tjänster

Hittade inte det du letade efter? Anmäl dig till vår jobbagent.

Möt två praktikanter

  • Cecilie Schmidt Eriksen
  • Mike Hjort Christensen
Tillbaka
Nästa

Jag är jättenöjd med min praktik hos EG, där jag både fått ta eget ansvar och kunnat använda mina teoretiska kunskaper i arbetet med kunder. Jag fick också prova på att leda en kundworkshop där vi ritade processdiagram för att identifiera kundens viktigaste affärsprocesser – mycket spännande! Cecilie Schmidt Eriksen, Consultant, EG Digital Solutions

 

Hur fick du praktikplats hos EG?

Jag har läst en kandidatutbildning i Business Economics & IT på Københavns Erhvervsakademi, och i utbildningen ingick det ett halvårs praktik. Under studierna hade jag hållit på med Business Process Management och tyckt att det var väldigt intressant. Därför skickade jag en ansökan till EG i hopp om att få mer praktisk erfarenhet.

 

Fick du praktisk användning för de verktyg du hade fått lära dig på högskolan?

När jag började min praktik på EG hade jag en bra grundförståelse för Business Process Management. Det gjorde att jag snabbt kunde få ta ansvar och följa med ut till kunderna. Hos kunderna fick jag möjlighet att arbeta med processdiagram, men också att få en bättre förståelse för hur EG jobbar med processoptimering. Det fokuserade jag på i mitt examensarbete efteråt.
Jag tycker att EG visade mig stort förtroende genom att låta mig följa med ut på fältet och bevisa att jag kunde använda de verktyg jag fått under studierna.

 

Hur utvecklades du under praktiken?

Praktiken gav mig god inblick i verksamheten och hur jag identifierar kundernas behov. Jag fick också lära mig hur viktigt det är att kunna anpassa sig till och förstå olika personlighetstyper för att förmedla information till kunden på ett bra sätt. En del behöver en mer grundläggande genomgång och andra en mer teknisk. Det måste man förstå för att kunna göra kunden nöjd.

 

Vad är det som gör EG till en bra arbetsplats?

Jag gillar gemenskapen och att man samarbetar över team- och avdelningsgränserna i olika projekt. En annan sak jag uppskattar är att det alltid går att få hjälp inom organisationen, eftersom vi har experter på alla aspekter av EG:s 360-graderslösningar. Som praktikant får du ansvar och chansen att komma ut till kund och möta massor av nya människor. Det passar verkligen mig som person, för jag sätter stort värde på variation i arbetet.

Cecilie Schmidt Eriksen

Det är många som tror att det inte går att komma med egen input på de stora it-företagen, och jag ville se om det var sant. Men det stämde ju inte alls. Jag har kunnat påverka jättemycket, även när jag bara var praktikant. Mike Hjort Christensen, junior systems consultant, EG Business Care

 

Vilka utmaningar fick du under din praktik?

Jag fick en öppen uppgift som var formulerad så här:

Ta reda på vad tekniken ”machine learning” innebär, vad den kan användas till och hur EG kan ha nytta av den. Under praktiken blev jag den i teamet som kunde mest om den här nya tekniken, och det gjorde att mina kollegor hade höga förväntningar på mig. Jag fick också optimala förutsättningar för att jobba med frågan. Jag kunde undersöka och experimentera, men samtidigt be om hjälp när jag var osäker på något. En väldigt lyckad praktik alltså.

 

Varför ville du nominera EG till årets bästa Dania-praktikplats?

Jag föreslog EG till priset som årets praktikplats eftersom jag inte kan tänka mig ett bättre sätt att bli behandlad på som praktikant. De uppgifter jag fick, hur de hanterades och att jag behandlades som en fast medarbetare i teamet gjorde min praktikperiod till en fantastisk upplevelse.

EG blev ett av de fem företag som hamnade i topp när årets bästa Dania-praktikplatser utsågs 2017.

 

Vad är det som gör EG till en bra arbetsplats?

Under min tid som praktikant på EG och senare som junior systems consultant har jag fått uppgifter med en svårighetsgrad och komplexitet som passat mig perfekt och som krävt precis lagom stora kunskaper för att jag ska kunna lösa dem. Det är kul att gå till jobbet varje dag när man har kollegor som är lösningsorienterade och hela tiden försöker optimera våra processer.

Mike Hjort Christensen