Projektsamarbete

Är du på jakt efter ett projektsamarbete där du får tillämpa dina teoretiska kunskaper i ett riktigt businesscase?

Vill du skriva ett projektarbete som väger tungt på cv:t?

I så fall är EG rätt plats för dig.

Läs mer

Lediga Young Professionals tjänster

Hittade inte det du letade efter? Anmäl dig till vår jobbagent.

Möt två som har samarbetat med EG

  • Uffe Røyen
  • Martin Ulsøe-Hansen
Tillbaka
Nästa

Yammer var fortfarande en ny och oprövad plattform för kunskapsdelning hos EG. Därför var företaget ett givet val när jag skulle skriva mitt examensarbete om Knowledge Sharing. Samtidigt är det en arbetsplats som tekniskt sett ligger i framkant när det gäller metoder för kunskapsdelning. Uffe Røyen, Consultant, SAP DK

 

Varför valde du att skriva ditt examensarbete i samarbete med EG?

Jag började på EG som studentmedarbetare medan jag pluggade IT, Communication & Organization på Århus Universitet. Därför hade jag en god bild av de förändringar som pågick runt om i organisationen. EG hade just infört en Knowledge Sharing-plattform, Yammer, som fungerar ungefär som Facebook men som används internt inom företaget. Idén om en intern plattform för kunskapsdelning tyckte jag lät väldigt spännande, särskilt som EG finns över hela Skandinavien. Så jag ville gärna fördjupa mig i hur det skulle kunna bli enklare för våra medarbetare att dela information, både över gränserna och inom företagets egna väggar.

 

Hur bidrog EG till samarbetet?

EG såg till att jag hade den information som behövdes för att besvara frågeställningen. HR hjälpte mig hitta rätt personer att intervjua, alltså initiativtagarna till Yammerprojektet och de medarbetare som använde plattformen dagligen. På det hela taget tycker jag att EG var väldigt hjälpsamma.

 

Har samarbetet kring ditt examensarbete lett till några andra möjligheter?

Att jag redan kände till processerna och kände några av medarbetarna på EG hjälpte mig definitivt att få en plats i Graduate-teamet. Jag kunde ju snabbt delta i de flesta samtal om vad som hände inom EG, och det uppskattar ju alla arbetsgivare. Därför hade jag en fördel när jag sökte till Graduate-teamet 2016.

 

Vad skulle du lyfta fram om du skulle rekommendera andra att skriva sitt examensarbete i samarbete med EG?

När du tar kontakt ska du ha en tydlig idé om vad du vill undersöka och hur. Du kan också komma med ett kvalificerat resonemang om hur din frågeställning berör EG och varför det skulle vara intressant för dem att samarbeta med dig. Har du det klart för dig så är jag säker på att EG hjälper dig att nå dina mål.

Uffe Røyen

Under min utbildning har jag bland annat fått lära mig metoder och teorier för att förstå it-baserat samarbete och organisationsanalys. Med de kunskaperna har jag faktiskt kunnat bidra till mitt team med nya perspektiv och tankar kring global programutveckling. Det har varit häftigt att få använda det jag lärt mig i ett konkret projekt med dynamiska utmaningar och lösningar. Martin Ulsøe-Hansen, praktikant, EG Silkeborg Data

 

Varför valde du att inleda ett samarbete med EG för ditt projektarbete?

På EG Silkeborg Data kunde jag bli en del av ett stort tekniskt förändringsprojekt. Därför sökte jag platsen som praktikant i projektledarteamet. Jag tyckte det lät otroligt spännande att få ingå i ett så stort och viktigt projekt. Jag läser en kandidatutbildning i informationsvetenskap på Århus Universitet och ska skriva en uppsats i samband med min praktik. Mitt fokus är utvecklingsarbete, närmare bestämt det globala samarbetet mellan utvecklare onsite och offsite.

 

Hur har samarbetet med EG varit?

EG har varit väldigt flexibla och det var inga problem att jag bara skulle jobba fyra dagar i veckan och ägna den femte dagen åt uppsatsen. Jag har också kunnat sätta min egen prägel på praktiken och prova på andra områden som intresserar mig. Bland annat har jag fått bekanta mig med user experience. Det har varit en spännande praktiktid med fokus på lärande och utveckling.

 

Hur har EG Silkeborg Data bidragit till din uppsats?

EG Silkeborg Data och övriga i projektet har hjälpt mig hitta de data jag behövde till uppsatsen, bland annat med att ordna fyra intervjuer. Min närmaste mentor har varit väldigt hjälpsam och erbjudit mig att följa outsourcingdelen av projektet, som var relevant för mitt fokus. Jag har också fått följa med på möten som kan belysa min frågeställning.

 

Vilka möjligheter har samarbetet fört med sig?

Nu har jag fått chansen att inleda ännu ett samarbete med EG Silkeborg Data inför mitt examensarbete. Jag ska skriva om innovationsprocesser i ett utvecklingsprojekt på EG Silkeborg Data med fokus på användardelaktighet i utvecklingsfasen och den löpande implementeringen ute hos den första kunden.

Martin Ulsøe-Hansen