Studiejobb

Skulle du vilja få tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken och samtidigt utveckla nya kompetenser som du kan ha nytta av i din fortsatta karriär?

Vill du dyka ner i arbetsuppgifter där din kompetens och dina intressen också hamnar i fokus?

I så fall är EG arbetsplatsen för dig.

Läs mer

Lediga Young Professionals tjänster

Hittade inte det du letade efter? Anmäl dig till vår jobbagent.

Möt två studentmedarbetare

  • Stine Tindahl Thomasen
  • Simon Lehmann Knudsen
Tillbaka
Nästa

Jag är väldigt serviceinriktad som person och tycker att det är särskilt spännande med uppdrag där våra kunder eller användare är involverade. Och sådana har jag fått arbeta med redan från första början. EG har hela tiden försökt ta hänsyn till mina intressen och har gett mig goda förutsättningar att komma igång med min karriär. Stine Tindahl Thomasen, Student Assistant, EG Kommuneinformation

 

Har du fått använda de verktyg du lärt dig under studietiden i praktiken? 

De arbetsuppgifter jag fått på EG har svarat perfekt mot min utbildning. Jag har bland annat lärt mig att utarbeta kravspecifikationer på produkter, och det kunde jag tillämpa direkt i arbetet.

 

Hur har du utvecklats sedan du började som studentmedarbetare på EG Kommuneinformation?

När jag började hade jag bara kunskaper om agila arbetsmetoder i teorin. Det har verkligen förändrats, för på EG Kommuneinformation har vi ett tydligt fokus på att jobba agilt i våra processer. Det innebär bland annat att jag har lärt mig att samarbeta över teamgränserna. Jag har också lärt mig att ha god förändringsberedskap och att säkra en god kommunikation, något som jag personligen tycker är viktigt.

 

Vad är det som gör EG till en bra arbetsplats?

Det bästa med att arbeta på EG är helt klart kulturen och hur vi samarbetar i olika team, där kunskapsdelning och gemensamma mål är nyckelorden. Vi har en stark laganda, och samtidigt finns det plats att fördjupa sig i självständiga uppgifter. Jag har fått mer och mer ansvar med tiden, bland annat har jag själv tagit initiativ till användartester av våra lösningar. Jag har också hållit i presentationer av produkter som ska lanseras och fått medverka i nya samarbeten med kunder och intressenter.

 

Vad skulle du lyfta fram om du skulle rekommendera andra att bli studentmedarbetare hos EG?

Som jag ser det är den största fördelen att man verkligen utmanas professionellt. Du kastas in i nya, spännande arbetsuppgifter och får fantastiskt bra och kunniga kollegor. Dessutom är kompetensnivån inom företaget generellt väldigt hög, så du kan alltid hitta hjälp någonstans inom organisationen. Samtidigt finns det ett tydligt fokus på ditt lärande, din sakkunskap och dina intressen. 

Stine Tindahl Thomasen

På EG är lagarbete en viktig del av vardagen. Det har gjort mig till en bättre utvecklare eftersom jag har fått praktisk erfarenhet av att programmera och förstå andras kod. Simon Lehmann Knudsen, Student Assistant, Product Development

 

Varför sökte du jobb som studentmedarbetare på EG?

En kursare på datavetenskapsprogrammet på universitetet i Odense hade berättat att EG är en bra arbetsplats. Jag hade ingen yrkeserfarenhet, så jag chansade och skickade in en ansökan. Nu har jag varit studentmedarbetare i sju månader och inte ångrat mig en sekund. Studierna i datavetenskap ger bred kunskap inom en mängd olika områden och är delvis inriktade mot forskning inom programmering. På EG kan jag tillämpa det jag lärt mig i praktiken, samtidigt som jag lär mig nya saker som jag kan ta med mig tillbaka till universitetet.

 

Vad är det som gör din avdelning till en bra plats för dig som studentmedarbetare?

Mina kollegor visar tålamod och har förståelse för att jag fortfarande har mycket kvar att lära mig. De ger mig tid att sätta mig in i en uppgift och lösa de problem som hänger ihop med den. För mig personligen är det ett bättre sätt att lära mig saker. Jag uppskattar att mina synpunkter i stor utsträckning väger liga tungt som kollegornas. Det är häftigt att känna att jag också kan bidra med något, trots att jag fortfarande är ny på mitt område. EG är tydliga med att studierna kommer i första rummet, så när jag har mycket att plugga inför en tenta visar de full förståelse för att jag jobbar mindre under den perioden. Den flexibiliteten är perfekt för mig som student.

 

Hur skulle du beskriva EG som arbetsplats?

Jag får en bra känsla varje gång jag kliver in genom dörren på EG. Det är en suverän arbetsplats där man levererar projekt av hög kvalitet, och det känns mäktigt att vara en del av det. Utveckling och lagarbete passar mig utmärkt. Jag har blivit en bättre utvecklare genom mitt studiejobb, så jag rekommenderar definitivt andra att söka jobb på EG.

 

Simon Lehmann Knudsen